Bruka Atletika, fenjeraš Levante im očitao lekciju u Madridu

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 16.02.2022.
20:56
Izvor: Sportske.net

Simeone sve više gubi kompas.

EPA-EFE/Juanjo Martin
EPA-EFE/Juanjo Martin

Povezane vesti

Fudbaleri Levantea ostvarili su veliku pobedu na gostovanju Atletiku u Madridu 1:0 u meču 21. kola La lige i tako stigli do tek drugog trijumfa u španskom šampionatu, prvog još od septembra.

Atletiko je dočekao poslednjeplasirani Levante u nadi da će stići do druge uzastopne pobede posle goleade protiv Hetafea i tako prestigne Barselonu na tabeli.

Oslabljeni neigranjem Janika Karaska i Antonija Grizmana, uz Luisa Suareza na klupi, izabranici Dijega Simeonea nisu oduševili publiku večeras.

Štaviše, najzapaženiji pojedinac bio je Jan Oblak, što i nije pohvalno ako se zna da je reč o golmanu.

Upravo je jedan od najboljih golmana današnjice u 22. minutu odbranio neverovatnu šansu Horhea de Frutosa i tako sprečio Levante da dođe do vođstva.

Atletiko je u prvom poluvremenu bio podređen rival, a slika i prilika igre domaćih ogledava se u prvom minutu nadoknade vremena kada je Tomas Lemar iz izgledne situacije šutirao preko gola.

U drugom poluvremenu Atletiko je ušao nešto konkretnije, ali se mreža zatresla na suprotnoj strani. Vođstvo Levanteu u 54. minutu doneo je Gonzalo Melero.

Samo dva minuta kasnije viđeno je uzbuđenje pred golom gostiju, ali je VAR signalizirao da nema penala nakon igranja rukom igrača Levantea.

Imajući u vidu razvoj situacije na terenu, Levante je propustio da u 64. minutu pečatira sudbinu Atletika, ali je Oblak drugi put izašao kao pobednik ispred De Frutosa.

U poslednjih dvadesetak minuta Simeone je ubacio Feliksa i Suareza u nadi da će doći makar do boda, ali ništa nije urodilo plodom.

Levanteu je ovo tek druga pobeda u sezoni, prva još od septembra, a u proseku su primali više od dva gola po meču.

Podaci koji su baš za brigu Atletika pred okršaje protiv Mančester junajteda u Ligi šampiona.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke