Bruno zasijao na "Dragau" - Portugalci idu u Katar, a i Poljaci sa njima!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 29.03.2022.
22:42
Izvor: Sportske.net

Ništa od novog čuda za Severnu Makedoniju.

EPA-EFE/HUGO DELGADO
EPA-EFE/HUGO DELGADO

Povezane vesti

Fudbaleri reprezentacije Portugalije i Poljske plasirali su se na Svetsko prvenstvo u Kataru posle doigravanja.

Nakon što nisu uspeli da budu prvi u svojim kvalifikacionim grupama, Portugalci i Poljaci su morali da igraju još dve utakmice, odnosno jednu i ostvare stopostotan učinak ne bi li se našli u avionu za ovu arapsku zemlju. 

"Navigatori" su više puta prikazali da imena na papiru ne znače nužno i uspeh, ali protiv Severne Makedonije nisu imali većih problema. Nije to bila utakmica koja će se dugo pamtiti, ali će Portugalcima biti lepše urezana u sećanje. 

Dva kontranapada za dva gola, prosto napisati, mnogo teže izvesti. Majstorske pogotke režirali su Portugalci, a u oba je egzekutor bio Bruno Fernandeš. Prvi u 38. minutu mu je spremio Kristijano Ronaldo vešto poslavši pas kroz noge Musliuu, a njegov klupski i reprezentativni saigrač je precizno pogodio u suprotan ugao gola Stoleta Dimitrievskog.

Kontrolisali su susret sve vreme, a u 65. minutu usledila je još jedna munjevita tranzicija, prekrasan pas Dijoga Žote preko odbrane Severne Makedonije i još lepša završnica Bruna Fernandeša.

Poljaci su takođe u svom domu uspeli da pretvore sve greške rivala u sopstvenu korist i plasiraju se na završni turnir.

Nisu blistali, ali ono što su učinili bilo je dovoljno za radost poljske nacije. Robert Levandovski je, po običaju, bio vođa proboja švedskog sastava. Njegov pogodak iz penala koji je skrivio Jasper Kalstrom uneo je sigurnost u ekipu. Igrao se 50. minut kada se rezultat na semaforu po prvi put promenio.

Još jedna greška bila je kobna po Švedsku, a gol koji je Pjotr Zjelinski postigao u 72. minutu i to u jeku napada gostiju ide na dušu Emila Forsberga, ali i štopera Markusa Danielsona. Umesto njega je nešto kasnije ušao Zlatan Ibrahimović da proba da donese čudo Šveđanima, ali uzalud.

Na ovaj način dobili smo sve učesnike Mundijala iz Evrope izuzev jednog koji će se razrešiti nakon meča Velsa i pobednika susreta Ukrajina - Škotska i to su: Srbija, Portugalija, Španija, Švajcarska, Francuska, Belgija, Danska, Holandija, Hrvatska, Engleska, Poljska i Nemačka.

Žreb za grupnu fazu Svetskog prvenstva u Kataru održava se 1. aprila u Dohi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke