Budimirova majstorija vredna tri boda u Pamploni!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 04.03.2024.
22:54
Izvor: Sportske.net

Osasuna se učvrstila u sredini tabele.

EPA-EFE/Jesus Diges
EPA-EFE/Jesus Diges

Povezane vesti

U poslednjoj utakmici 27. kola španske La Lige, Osasuna je na svom terenu u Pamploni savladala ekipu Alavesa sa 1:0.

Ovo je deseta pobeda Osasune, a od toga treća u poslednje četiri utakmice, čime se probila na deseto mesto na tabeli sa 36 bodova. Alaves je prekinuo seriju od tri uzastopna remija, upisao je 12. poraz i ostao na 29 bodova na trinaestoj poziciji na tabeli.

Iako se dugo čekalo da se na semaforu promeni početni rezultat, utakmica nije bila nezanimljiva, a najbolji utisak ostavili su golmani - Erera kod domaćih i Sivera u ekipi Alavesa.

Sjajnu priliku za Osasunu imao je Ruben Garsija u 70. minutu, šutirao je sa oko šest metara iskosa sa desne strane, ali je golman Alavesa Antonio Sivera izvanredno intervenisao.

Samo minut kasnije velika prilika na drugoj strani, golman domaćih Erera sprečava siguran gol, kada je bio oči u oči sa Omorodionom!

Sve to je bio uvod u ono što se dogodilo u 76. minutu meča, kada je Osasuna stigla do vodećeg pogotka. Najbolji strelac Osasune Ante Budimir je prihvatio loptu ispred kaznenog prostora gostiju iskosa sa desne strane, odbrana Alavesa mu je ostavila previše prostora i vremena da se namesti za udarac, a onda je usledio precizan projektil levom nogom u suprotni ugao gola golmana Sivere - 1:0. To je njegov 14. gol od početka sezone u La Ligi.

Do kraja, Osasuna je uspešno zadržala minimalnu prednost, Alaves više nije imao mpreviše izglednih prilika.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke