Budućnost u ''foto-finišu'' osvojila titulu prvaka Crne Gore!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 25.05.2023.
20:40
Izvor: Sportske.net

Presudio bolji međusobni skor.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Iako su se juče u zvaničnom klupskom saopštenju žalili na ''nefer uslove'' u finišu šampionata, podgorička Budućnost je uspela da osvoji šampionsku titulu u Crnoj Gori.

Danas su odigrane utakmice poslednjeg, 36. kola, a Budućnost je titulu osigurala minimalnom pobedom (1:0) nad Mornarom u Baru. Gol odluke postignut je već u šestom minutu kada je Zoran Petrović zatresao mrežu Barana.

Tako je ekipa Miodraga Džudovića stigla do 70 osvojenih bodova, što im je bilo dovoljno da Budućnosti donesu šestu titulu prvaka u klupskoj istoriji, iako je i Sutjeska završila sezonu sa istim brojem bodova.

Nikšićani su danas gostovali Arsenalu u Tivtu, takođe su slavili sa 1:0 (strelac Grivić u 76. minutu), ali im je taj trijumf bio slaba uteha, jer je presudio lošiji međusobni skor protiv Budućnosti.

Sutjeska i Budućnost su se ove sezone četiri puta sastajali u prvenstvu, Budućnost je dva puta slavila, a preostala dva susreta su završena nerešenim rezultatima.

Arsenal je završio na trećem mestu sa 20 bodova manje, ali je neizvesno da li će igrati u Evropi, jer nije dobio licencu na učešće u evro-takmičenjima. Kasnije je usledila njihova žalba, pa još nije poznat konačan epilog.

Iz lige ispada Iskra iz Danilovgrada, u baraž za opstanak idu Rudar i Mornar.

Tabela: Budućnost, Sutjeska 70, Arsenal, Dečić 50, Jedinstvo 47, Petrovac 43, Jezero 43, Mornar 42, Rudar 38, Iskra 31.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke