Bufon: "Ne treba mi Liga šampiona da bih znao koliko sam dobar!"

Autor: Lazar Nikolić
petak 23.09.2022.
09:15
Izvor: Sportske.net

Slažete li se?

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Legendarni italijanski golman Đanluiđi Bufon na bliži se 45. rođendanu, a još je među stativama. Prošle godine Điđi se vratio u Parmu i sa "mlekadžijama" nastupa u Seriji B.

Ljubav prema fudbalu i dobra fizička sprema održavaju Bufonovu karijeru iako će narednog januara postati 45-godišnjak.

"Nastavljam da igram iz više razloga. Jer se i dalje se osećam snažno i konkurentno, jer se osećam kao da učestvujem u zlatnoj eri sporta", započeo je razgovor za italijanske medije legendarni Bufon.

Bufon može da prekine karijeru u svakom momentu, ali još uvek nen oseća da je za to došlo vreme.

"Ja sam u doba gde bih mogao da odlučim da se povučem kad god želim, pa sam pod kontrolom situacije, ali moji izbori su uvek bili sa razlogom. Vratio sam se u Parmu jer sam srećan čovek koji vidi koliko su navijači ponosni što opet branim Parmine boje", kaže Bufon.

Slavni golman osvojio je Svetsko prvenstvo sa Italijom 2006. godine, 10 "Skudeta" u dresu Juventusa, ali nikada nije stigao do trofeja u Ligi šampiona, ali za tim ne žali mnogo.

"Osvojio sam toliko toga u životu. Srećan sam što sam se borio da bih pobeđivao, ali nikad ne bih uspeo bez podrške navijača. Nije mi potreban trofej Lige šampiona da bih znao koliko vredim", zaključio je Bufon.

Danas se nastavlja takmičenje u Ligi nacija. Italija će na svom terenu ugostiti Engleksu, a kvota na "azure" u AdmiralBetu je 2.90.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke