Bufon u epizodi "I have a dream"

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 25.07.2021.
11:16
Izvor: Sportske.net

Golman se nada Kataru.

EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI
EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Povezane vesti

Iskusni italijanski golman Đanluiđi Bufon sanja da će se naći među stativama reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Kataru krajem naredne godine.

Doskorašnji golman Juventusa se ovog leta nakon dve decenije vratio u Parmu, a želja mu je da već nakon prve povratičke sezone izbori plasman u Seriju A sa "Mlekadžijama".

"Predsednik Kajl Krause pitao me je da li želim da se vratim u Parmu nakon meča protiv Juventusa prošle sezone u Torinu. Uglavnom je to nešto što se ne pita, ali on je to učinio i svidelo mi se pošto sam prepoznao viziju. Ujedno, on je Amerikacan, a Amerika je san. Tražio sam nekog ko je može da mi ispuni snove", rekao je Bufon u intervjuu za Gazetu delo Sport.

Svestan je da će se teško selektor Roberto Manćini odlučiti za njega, ali Bufon ističe da san niko ne može da mu uskrati.

"Gledao sam finale kod kuće. Bila je to odlična zabava sa decom. Lepo je videti nasmejana lica fudbalera nakon suza koji su doživeli posle neuspeha u kvalifikacijama za Mundijal 2018", naveo je Bufon.

Pohvalio je dve decenije mlađeg kolegu Đanluiđija Donarumu, koji je sa dva dobranjena penala Englezima među zaslužnijima za veliki uspeh Azura.

Dodao je da nije ljubomoran na bivše saigrače Đorđa Kjelinija i Leonarda Bonućija što su uzeli evropsko zlato, te da je često komunicirao sa njima tokom trajanja šampionata.

"Bonući me je pitao kako da izvede penal, ali je to učinio na svoj način. Njih dvojica su potvrdili ono što sam uvek pričao, da najbolji fudbaleri moraju biti deo reprezentacije. Nije bitno mladi ili stari, gledaju se samo najbolji", naveo je Điđi.

Otkrio je da je prošlog leta bio blizu Atalante i da je bio počastvovan pozivom, ali da mu je Andrea Pirlo poručio da računa na njega.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke