Bugarska prva liga, neverica, najluđe ispadanje u istoriji fudbala!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 22.05.2022.
10:29
Izvor: Sportske.net

Teško je prepričati šta se sve desilo...

EPA/ARMANDO BABANI
EPA/ARMANDO BABANI

Povezane vesti

Carsko selo, imaju zanimljivo ime, dolaze iz jednog od sofijskih predgrađa, poznati su po tome, 

što imaju veliki broj Italijana u timu, na klupi je Stefano Makopi, a u timu deset njegovih zemljaka. Ovo je novi klub, osnovan je pre šest godina, tačnije, Stojče Manolov nekadašnji predsednik CSKA je napravio fudbalsku akademiju, onda kupio klub Sofija 2010. i napravio Carsko Selo. Cilj je razvoj mladih igrača, a 2019. su ušli u elitu.

Otkuda toliko Italijana?

Pa, dugo je novac sa Apenina i investicione kompanije dovođen u vezu sa Carskim Selom, ali to je duga priča, nije za ove stranice.

Tek, Carsko Selo je juče ispalo iz lige, a verovatno je ovo nezabeležen slučaj u istoriji.

Naime, poslednjeg dana sezone igrali su sa Lokomotivom iz Sofije, bila im je potrebna pobeda kako bi izborili baraž za opstanak. Pošto je Botev Vraca savladao Pirin, Carsko Selo je bodom kod kuće direktno ispalo.

Gubili su sa 1:0, onda je Albanac Kasa izjednačio sedam minuta pre kraja, i krenula je opsada gola Lokomotive. Na kraju penal u 97. minutu. 

Igrači su počeli da se svađaju, Vencislav Hristov i Kasa su se otimali oko lopte. Sa klupe je stigla instrukcija da pošto ne mogu da se dogovore, penal izvede Alesandro Kopola bivši igrač Torina i Livorna koga je Triestina pozajmila Bugarima. Hristov i Kasa su zamenjeni. 

Međutim, Kopola nije želeo da šutne pa je loptu uzeo Jusuf Jafa, Gambijac što je isprovociralo gazdu Manolova. On je uleteo na teren, izgurao tamnoputog napadača i odredio da kapiten Kavdanski, štoper, izvede penal. Ovaj 35-godišnjak koji je igrao Francuskoj, Makedoniji, Albaniji je naravno promašio pa je Carsko Selo u 97. minutu ispalo iz lige. 

Ovo čak ne može da se desi u Srbiji, a evo kako je sve izgledalo...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke