Bum - Zidan seda na "najskuplju klupu" na planeti?!

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 21.10.2024.
13:00
Izvor: Sportske.net

Kakva vest.

EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Povezane vesti

Bivši trener Real Madrida Zinedin Zidan mogao bi da zameni Italijana Roberta Manćinija na mestu selektora Saudijske Arabije, preneli su danas mediji u Francuskoj i Italiji.

Pisali smo jutros kako je Fudbalski savez Saudijske Arabije blizu odluke da smeni Manćinija, koji ima godišnju platu od 30.000.000 evra, a Saudijci sada razmatraju mogućnost kako da privuku Zidana.

Nedavni poraz Saudijske Arabije od Japana (0:2), posle čega je usledio remi protiv Bahreina (0:0) u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. godine, uz debakl na Kupu Azije početkom ove godine, uticali su na odluku o odlasku Manćinija, kog su navijači ispratili zvižducima na poslednjoj utakmici.

Zidan ne trenira nikog od odlaska iz Real Madrida 2021. godine, sa kojim je tri puta zaredom osvajao Ligu šampiona, a sada sledi pravi "napad" na njega iz Saudijske Arabije. 

Taj poduhvat će biti težak, jer je nekada najbolji fudbaler sveta postao poznat po tome da ljubazno odbija ponude i živi mirno izvan sveta fudbala.

Naravno, glavni adut Arapa će biti novac, možda sledi i ponuda za jaču platu od one koju ima Manćini, a najveća je na svetu, a možda i uloga glavnog ambasadora u kampanji ove države da dobije organizaciju Mundijala 2034. godine.

Kao zamene za Manćinija pominju se još Argentinac Ramon Dijaz i Francuz Erv Renar, koji su navodno već konktaktirani. 

Renar je ovu selekciju predvodio na Mundijalu u Kataru i tamo u prvom kolu pobedio budućeg šampiona Argentinu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke