Union dobio berlinski derbi, Frajburg silan, Majnc slavio u Bohumu!

Autor: Mladen Heleta
subota 06.08.2022.
17:30
Izvor: Sportske.net

Miloš Pantović odigrao poslednjih 12 minuta za Union.

EPA-EFE/SASCHA STEINBACH CONDITIONS
EPA-EFE/SASCHA STEINBACH CONDITIONS

Povezane vesti

Bajern je sinoć na premijeri deklasirao Ajntraht u Frankfurtu i autoritativno krenuo po 11. uzastopnu titiulu u Bundesligi. Danas je u terminu od 15.30 sati odigrano još pet utakmica prvog kola.

Frajburg je slavio u Augzubrgu sa 4:0, Union Berlin je pobedio Hertu sa 3:1, Borusija Menhengladbah je savladala Hofenhajm sa 3:1, Majnc je pobedio u Bohumu sa 2:1, dok su Volfsburg i Verder odigrali nerešeno 2:2.

U berlinskom derbiju rezultat je bio očekivan. Union je trenutno mnogo bolji tim od Herte i to je pokazao na svom terenu. Union je dominirao u prvom poluvremenu i to je materijalizovao pogotkom Amerikanca Sibačua u 32. minutu, na aistenciju Bekera. Samo što je počelo drugo poluvreme Haberer je sjajno uposlio Bekera u 49. minutu, a ovaj matirao golmana Kristensena, za 2:0. Igrao se 55. minut, kada je Knohe lepim udarcem glavom pogodio za 3:0. Lukebakio je u 85. minutu postigao počasni gol za Hertu.

U Menhengladbahu je Hofenhajm ostao sa igračem manje već u 19. minutu, zbog dva brza žuta kartona Poša, ali ga to nije sprečilo da šokira domaćina u 25. minutu. Strelac je bio Danac Skov, a asistent Kramarić. Borusija je potom preuzela inicijativu i izjednačila je u finišu prvog dela fantastičnim golom Bensabijanija u 42. minutu. Domaćin je u drugom poluvremenu iskoristio brojčanu prednost i stigao do tri boda. Francuz Tiram je doneo 2:1 u 71. minutu, a na 3:1 povisio je Elvedi u 78. minutu.

Majnc je u Bohumu stigao do vođstva u 26. minutu, a pogodak je postigao Austrijanac Karim Onisivo, efektnim udarcem glavom. Njegov zemljak Kevin Štoger je pogodio za 1:1 u 39. minutu. Bio je to maestralan potez i ovo morate pogledati! Štoger je lobovao golmana sa 40-ak metara. Ipak, Majnc stiže do pobede u 77. minutu, a strelac gola za 1:2 bio je ponovo Onisivo.

U Volfsburgu je viđen pravi vatromet u prvom delu prvog poluvremena. Domaćin je poveo golom Nmeče u 11. minutu, a velikan iz Bremena, povratnik u Bundesligu, je preokrenuo u roku od 120 sekundi. Fulgrug je izjednačio u 21. minutu, a dva minuta kasnije Bitenkur je dao drugi gol za Verder. Volfsburg je došao do boda zahvaljujući pogotku Đilavođija u 84. minutu.

U Augzubrgu su mreže mirovale u prvih 45. minuta, a onda je Frajburg izveo „blickrig“ na startu drugog dela. Gregorič je u 46. minutu bio precizan za 0:1, samo dva minuta kasnije Grifo je sjajno iz slobodnog udarca pogodio mrežu za 0:2, a u 61. minutu na semaforu je već pisalo 0:3. Strelac je bio GinterKonačnih 0:4 postavio je Doan u 79. minutu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke