Union Berlin drugi na polusezoni, remi Frajburga i Ajntrahta!

Autor: Mladen Heleta
sreda 25.01.2023.
22:28
Izvor: Sportske.net

Važne pobede Leverkuzena i Augzburga.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Kompletirano je 17. kolo nemačke Bundeslige, kojim je i stavljena tačka na prvi deo sezone. Večeras su odigrana četiri meča: Bajer Leverkuzen - Bohum 2:0, Frajburg - Ajntraht Frankfurt 1:1, Augzburg - Borusija Menhengladbah 1:0 i Verder - Union Berlin 1:2.

Union Berlin je hit prvog dela sezone i završava ga na drugom mestu sa 33 boda, tri manje od vodećeg Bajerna. Ekipa iz glavnog grada Nemačke pobedila je posrnuli Verder u Bremenu sa 2:1. Verder se nije oporavio od onih 1:7 u Kelnu za vikend, ali je poveo u 13. minutu pogotkom Pajpera. Izjednačio je Haberer u 18, a pobedu gostima je doneo Behrens u 46. minutu. Veljković je odigrao poslednjih 13 minuta za domaćim tim, pošto je u 77. minutu zamenio strelca Pajpera.

Verder je 11. na tabeli sa 21 bodom.

U duelu timova iz samog vrha tabele, Frajburg i Ajntraht su podelili bodove. Gosti su poveli u 42. minutu efektnim pogotkom Kolo Muanija, čoveka kome je famozni Emilijano Martinez skinuo čist zicer za trijumf Francuske u finalu Mundijala u Kataru. Francuzu je asitirao Mario Gece. Frajburg je izjednačio preko Gintera u 47. minutu i to je bio konačan rezultat. On je glavom zakucao loptu u mrežu posle centaršuta Gantera sa desne strane.

Oba tima imaju po 31 bod i zajedno sa Dortmundom su plasirani od četvrtog do šestog mesta.

Bajer je u Leverkuzenu lako izašao na kraj sa Bohumom i slavio je sa 2:0. Strelci su bili Tapsoba u osmom i Hložek u 53. minutu. Mašović je odigrao ceo meč za poraženi tim.

Bajer je osmi sa 24 boda, a Bohum je u zoni ispadanja, na 16. mestu sa 16 bodova.

Augzburg je do trijumfa protiv Menhengladbaha stigao u finišu, a gol za tri boda dao je Mergim Beriša u 82. minutu. Augzubrg je 14. na tabeli sa 18 bodova, a Gladbah je deveti sa 22 boda.

Пласман обезедио Sofascore


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke