Bundesliga - Jovića i Kostića stigla "kletva" Borusije, Bajern preživeo "vukove"!

Autor: Stefan Matić
subota 17.04.2021.
17:26
Izvor: Sportske.net

Zanimljivi susreti 29. kola.

EPA-EFE/MARTIN ROSE
EPA-EFE/MARTIN ROSE

Povezane vesti

Ajntraht poražen samo par dana posle ozvaničenja Hiterovog odlaska u Menhengladbah, Šalke i definitivno u Cvajti. Union ne odustaje od Evrope, Volfsburg itekako namučio Bajern.

Augzburg - Arminija Bilefeld 0:0

Videli smo po jednu veliku šansu u prvom delu igre. Voglsamer je propustio veliku priliku za goste na pola sata igre. Domaći su mogli iz prekida do vođstva, Džefri odlično šutira glavom, ali Ortega sjajno reaguje. 

Borusija Menhengladbah - Ajntraht Frankfurt 4:0

Gosti su u potpunosti nadigrani. 

Već u desetom minutu smo videli sjajan gol Matijasa Gintera, Hofman je asistirao iz kornera. Mogao je Jović da anulira vođstvo Borusije, ali njegov udarac glavom ide pored gola.

Borusija je zahtevala penal u 38. minutu, VAR dosuđuje da nema igranja rukom u 16 metara fudbalera Ajntrahta.

Drugi deo igre otvara Tiram sjajnom prilikom, videli smo još jedan apel za penal od strane domaćih. Isto je odbijen, ali Hofman na isteku sata igre donosi 2:0. 

Meč je rešen sedam minuta kasnije, malo i sreće za Borusiju. Besnsebaini postiže gol posle odbitka - 3:0 u 67. minutu. 

Rezervista Volf postavlja konačnih 4:0 u nadoknadi vremena.

Frajburg - Šalke 4:0

"Rudari" dolaze do svog 20-og poraza ove sezone u BL. 

Domaći su do ubedljive pobede došli golovima Holera u 8., Salaija iz penala u 22. i Guntera u 50. i 74. minutu igre. 

Velike greške odbrane Šalkea koja se polako sprema za Cvajtu. 

Union Berlin - Štutgart 2:1

Domaći su imali dva gola prednosti posle prvih 45 minuta. 

Promel je pogodio na asistenciju Trimela u 20. minuta. Trimel upisuje svoju drugu asistenciju u 43. minutu, strelac za 2:0 je Musa. 

Gosti smanjuju u 49. minutu, Kalajdžić beleži asistenciju za Forstera u 49. minutu. Imao je Maks Kruse sjajnu priliku u 73. i 74. minutu da overi pobedu, ali je Kobel odlično reagovao. 

Volfsburg - Bajern Minhen 2:3

Pravi derbi kola smo gledali na "Folksvagen areni". 

Gosti su bili dominantni tokom prvog dela igre. Videli smo čak četiri gola u prvih 45. minuta, od toga tri su završila u mreži Volfsburga. 

Musiala donosi prednost posle asistencije Dejvisa u 15. minutu, Čupo-Moting koristi veliku grešku golmana Kastelesa za 2:0 u 24. minutu. 

"Vukovi" ipak nisu odustajali od svoje igre. Njihov najbolji strelac Veghorst smanjuje na 2:1 u 35. minutu. Ipak Bavarci odlaze sa 2 gola prednosti na pauzu, ponovo Musiala. Još jedan gol tinejdžera, ovog puta glavom za 3:1 u 37. minutu. 

Domaći se nisu predavali, Maksimiljan Filip postiže odličan gol za 3:2 u 54. minutu. Pokušao je Bajern preko Sanea i Dejvisa da reši meč, ali odlične intervencije Kastelesa održava Volfsburg u igri. "Vukovi" su bili odlični tokom drugog dela igre, imala je domaća ekipa odlične napade i posed. Bajern je bio prinuđen da se brani, što je uspešno i uradio do kraja. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke