Nemci nemoćni: "Postajemo razvojna liga Premijer lige, igrača nam 'oteo' dojučerašnji drugoligaš!"

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 21.10.2021.
16:35
Izvor: Sportske.net

Leverkuzen ima treći najveći budžet u Bundesligi, ali ne može da se meri sa Englezima...

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Direktor Bajera iz Leverkuzena Fernando Karo izneo u intervjuu za Gardijan zanimljiva opažanja o tome koliko su klubovi Premijer lige zapravo finansijski moćniji od ostalih evropskih velikana.

"Moramo da zarađujemo od transfera. Englezi ih plate, mi dobijemo novac, ali to samo znači da je Bundesliga razvojna liga za Premijer ligu. Bajer Leverkuzem ima treći najveći budžet za plate u Bundesligi, ali bi u Engleskoj najverovatnije bio među poslednja tri", kazao je Karo.

Zatim je izneo konkretan primer.

"Pokušali smo tokom leta da kupimo jednog igrača, da bi na kraju ekipa koja je tek ušla u Premijer ligu platila više novca. Ponudila je više nego što je jedna od prve četiri ekipe u Nemačkoj bila u stanju. Mnogo više novca i resursa je u Premijer ligi nego u drugim zemljama. To definitivno nije dobro za nas."

Ono što pravi razliku jeste vrednost TV prava.

"TV prava koja imamo su takva kakva su. Bilo bi teško da uvećamo prihode. Tako najveći prihod možemo da ostvarimo od rezultat u evropskim takmičenjima. Jedini preostali način je kroz transfere", kazao je direktor "farmaceuta".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke