Bundesliga - Rojs za pobedu, pao Lajpcig!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 20.11.2021.
17:24
Izvor: Sportske.net

Slabo izdanje Lajpciga u derbiju, Dortmund i Menhengladbah dobili svoje mečeve.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Borusija iz Menhengladbaha ide polako ka vrhu Bundeslige, a danas su bez velikih problema savladali Grojter Firt. 

Već nakon prvih 45 minuta je bilo 3:0, u 10. minutu je Hofman postigao gol, Nojhaus je u 28. povisio na 2:0, a poluvreme se završilo dva minuta posle gola Plee u 43. minutu. 

U nastavku još jedan gol u mreži Grojtera, postigao ga je Hofman u 57. minutu. 

Hofenhajm je uspeo na svom terenu da savlada Lajpcig u derbiju ovog 12. kola Bundeslige, bilo je 2:0 za domaćina. Samaseku je postigao gol već u 12. minutu za 1:0, da bi konačnih 2:0 postavio Dabur u 68. minutu utakmice. 

Leverkuzenu je očigledno dobro došla pauza u prvenstvu, oni su uspeli da savladaju Bohum sa 1:0 i tako su prekinuli seriju od četiri utakmice bez pobede. 

Adli je bio strelac jedinog gola na meču. 

Erhan Mašović je igrao čitav meč, dok je Pantović u redovima Bohuma ušao u 70. minutu. Igrao je i nekadašnji igrač Partizana, Takuma Asano. 

U duelu Arminije i Volfsburga pobednika nije bilo. Arminija je vodila golovima Okugave u 11. i Klosa iz penala u 54. minutu, da bi do kraja utakmice za samo dva minuta Volfsburg uspeo da izjednači preko Veghosta u 62. minutu i Nmeče minut kasnije. 

U još jednom derbiju, Dortmund je dočekao Štutgart i pobedu je odnela domaća ekipa. Malen je doveo domaćina u prednost u 56. minutu, da bi Masimo izjednačio sedam minuta kasnije. 

Ipak, pitao se Marko Rojs, upravo je kapiten Dortmunda uspeo da donese pobedu svom timu u 86. minutu. Fantastična kontra domaćih koju je vodio upravo Rojs, na kraju mu se lopta odbila u noge i nije mu bilo teško da postigne gol za pobedu svog tima. 

Hofenhajm - Lajpcig 2:0
Menhengladbah - Grojter Firt 4:0
Borusija Dortmund - Štutgart 2:1
Arminija - Volfsburg 2:2
Leverkuzen - Bohum 1:0

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke