Bundesliga - Verder i Šalke nemaju timove za veća dela?

Autor: Nemanja Janošev
petak 19.08.2022.
14:30
Izvor: Sportske.net

Velikani posle sezone u Cvajti ponovo među najboljima, cilj je preživeti…

EPA-EFE/FOCKE STRANGMANN
EPA-EFE/FOCKE STRANGMANN

Povezane vesti

Kada se pomenu Borusija iz Dortmunda i Verder, u pitanju je rivalstvo, ali zanimljivo u kupu. To je praktično najčešći duel u istoriji ovog takmičenja, dovoljno je pomenuti da su ovi klubovi u 11 sezona igrali između sebe, a ukupno su osvojili 11 trofeja i odigrali još 10 finala.

U prvenstvu su stvari uglavnom izjednačene, iako zbog prošle decenije Borusija iz Dortmunda ima blagu prednost. Verder se vratio u ligu posle samo sezone, nakon šokatnog ispadanja i probaće na "Vestfalenu" da iznenadi favorita. U prvenstvu više od 100 mečeva, Borusija ima blagu prednost, okrenuli su sreću u ovom veku. Inače, Verder u šampionatu nije savladao Borusiju sedam godina, imaju pobedu u kupu, dva puta u nizu su u pomenutom takmičenju izbacili "Milionere". Kada su ispadali, primili su šest golova od ovog rivala u dva meča, a jasno Haland im je bio noćna mora.

Sada Norvežanina nema, nema ni Alea, ni Adejemija koji su projektovani kao zamene, pa se Edin Terzić suočava sa baš teškom situacijom. Ali, tim ne staje, imali su sreće protiv Leverkuzena, ali i karakter u Frajburgu gde su u nastavku okrenuli rezultat. Neporažen je i tim iz Bremena, ali uz dva remija, čini se da imaju prosečan tim, ali da mogu da postignu gol protiv Borusije, mada će najverovatnije izgubiti.

I Šalke se posle sezone vratio, poraz u Kelnu je bio posledica crvenog kartona Drekslera posle pola sata, izvukli su se iz penala u nadoknadi protiv Gladbaha. I oni nemaju tim dostojan renomea kluba, kao i za Verder ovo je sezona stabilizacije. "Kraljevski plavi" gostuju u Volfsburgu, "Vukovi" imaju bod protiv Verdera, sa njima nikada ne znate. Po nama, bolja su ekipa od rivala, možda bi trebalo probati sa "kecom" u gradu Folksvagena.

Videćemo kako će se Ajntraht snaći u post-Kostićevoj eri, "Adlerima" stiže Keln, a mislimo da Majnc može do boda ili sva tri u Augsburgu. Bavarci su posle katastrofe na startu, iznenadili Leverkuzen, za promenu eto doneli neki bod sa strane. Ali imaju dosta povreda, plus Majnc nastavlja tamo gde je stao, Bo Svenson je već 18 meseci u Rajnlandu, završili su kao osmi, dobro igraju na strani. Ono što nas navodi na pomisao da bi mogli da nastave seriju je činjenica da Majnc dobro igra na početku svake sezone poslednjih godina. Ovde bi dupla šansa na goste, uz golove mogla da bude dobar izbor.

Izdvojili smo i duel Union Berlina i Red Bul Lajpciga. Svakako da su "Bikovi" jači tim, ali recimo da su prošle godine za bod uspeli da preteknu "Gvozdene" u drugom delu sezone i plasiraju se u Ligu šampiona. Union pamti i najteži poraz od kada su se pre tri godine dokopali nemačke elite, 4:0 je bilo na "Kopenikersu", niko ih nije tako potukao kod kuće kao Red Bul Lajpcig. Ali, to je već davna prošlost, jer su Berlinci sada u seriji pobeda protiv "Bikova". Uz to, teško je slaviti u prestonici, računajući i prošlu sezonu, devet mečeva Union nije izgubio pred svojim navijačima. Uz to bolje su startovali, imaju četiri boda, Lajpcig se muči, gledaćemo tvrdu utakmicu, nije čest slučaj, ali probaćemo na malo golova u Bundesligi, kvota je odlična...

PIŠE: Boris Jovanović

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke