Bura u Kataloniji, Laporti ističe vreme, izbori nevažeći?!

Autor: Milovan Longinov
utorak 16.03.2021.
10:35
Izvor: Sportske.net

Da li je moguće?

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Bura u Kataloniji se ne stišava ni posle održanih izbora, a danas stižu različite informacije iz Barselone.

Đerar Romero, nekada ugledni i pouzdani novinar, prvi je podigao prašinu na svom Tviteru informacijom da Đoan Laporta nema neophodnih 124 miliona evra, odnosno 15% od ukupnog klupskog budžeta, koje mora da uplati kao neku vrtu depozita čime garantuje da ima finansijski plan i program. 

Ubrzo nakon Romera, odnosno Radio Katalunje, priključili su se i ostali mediji Sport i Mundo Deportivo, koji su, što je veoma važno, u vlasništvu Godo grupacije, najvećeg Laportinog rivala još od početka 21. veka.

Godo grupacija je uspela da sruši Laportu i prethodna dva predsednika Barselone Sandro Rosel i Hosep Marija Bartomeu bili su njeni predstavnici. 

Hajka na Laportu u medijima traje tokom čitave kampanje, ali je i pored toga on ubedljivo pobedio na izborima.

Dok Romero, Sport i Mundo Deportivo tvrde da je Laporti propao plan i da nema novčane garancije da bi po klupskom statutu smeo da i zvanično preuzme funkciju, nezavisni izvori uveravaju suprotno.

Laporta ima rok do srede, odnosno 10 dana od održavanja izbora da 124 miliona evra legne na račun kluba i to će učiniti na vreme. 

Šta se dešava ako se kojim slučajem to ne dogodi?

Mediji skloni senzacionalizmu tvrde čak da je moguće da se izbori ponište, odnosno da će morati da se održe novi. Ipak, malo ko veruje u ovaj scenario, ovo trenutno zvuči kao jasna poruka Laporti da ga čeka težak posao i da neće imati naklonost najuticajnijih medija u Kataloniji. 

Čekamo sutra u podne kada ističe rok da Laporta uplati depozit od 124 miliona evra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke