Burno veče u Nemačkoj, penali, produžeci, ali Dortmund nije imao tih problema

Autor: Darko Mitrović
utorak 26.10.2021.
23:45
Izvor: Sportske.net

Kompletiran večerašnji program u šesnaestini finala nemačkog Kupa.

Twitter/@BVB
Twitter/@BVB

Povezane vesti

O prvom delu večerašnjeg programa možete da čitate OVDE, a do kraja večeri odigrane su još četiri utakmice ove faze takmičenja.

Dortmund je bio siguran i golovima Torgana Azara uspeo je da na svom terenu savlada ekipu Ingolštata, rezultatom 2:0.

Ali, preostale tri utakmice bile su dramatične.

Majnc je na svom terenu posle produžetaka uspeo da savlada ekipu Arminije iz Bilefelda. U regularnom toku meča rezultat je bio 2:2, a u dodatnih pola sata Majnc je uspeo da stigne do pobede od 3:2. Okugava je u drugom minutu doveo Arminiju u vođstvo, a preokret domaćinu doneli su Burkart u 53. i Onisivo u 59. minutu. Bio je Majnc na pragu trijumfa i u regularnom toku, ali je Klos svojim golom u 89. minutu doneo gostima izjednačenje i ulazak u produžetke.

Na gol odluke čekalo se do 114. minuta, a postigao ga je Ingvartsen za konačnih 3:2.

Još uzbudljivije je bilo u duelu Osnabruka i Frajburga. Grifo je u 33. minutu doveo Frajburg u vođstvo koje je ostalo na snazi sve do sedmog minuta nadoknade vremena, a onda je Guganig uveo meč u produžetak - 1:1.

Domaćin je u 109. minutu napravio preokret, golom Klasa poveo je sa 2:1, ali je potom ostao sa igračem manje, pa je Frajburg u poslednjim trenucima drugog produžetka izjednačio na 2:2 golom Sloterbeka i izborio se za penal-seriju. A u njoj, Frajburg uspešniji, dobio ju je sa 3:2 i plasirao se u osminu finala.

Penal-serija odlučila je i duel između Nirnberga i Hamburga. David je u 45. minutu doveo Hamburg u vođstvo, a izjednačenje Nirnbergu doneo je Duman u 59. minutu - 1:1. Taj rezultat je ostao na snazi i posle produžetaka, a u penal-seriji koncentrisanija je bila ekipa Hamburga koja je sa 4:2 trijumfovala i otišla među šesnaest najboljih ekipa u Kupu Nemačke.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke