Buskets, Pike i Alba uštedeli Barsi 120.000.000 evra

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 29.05.2023.
12:30
Izvor: Sportske.net

Kapitenski.

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Istorijska sezona za Barselonu, trojica kapitena koja su započela sezonu 2022/23, napustila su do kraja iste "Kamp nou".

Đerar Pike je odlučio da prvi povuče taj potez i povukao se još u novembru, kada je shvatio da više ne može da pomogne i da nije važan član ekipe. On se odrekao svih svojih primanja do isteka ugovora do juna 2024. godine i tako uštedeo oko 30 miliona evra.

Serhio Buskets nije prihvatio ponudu da ostane posle isteka ugovora ovog leta, ali je tokom pandemije koronavirusa i pred start sezona 2021/22 i 2022/23 dva puta pristao na smanjenje plate kako bi omogućio Barsi da registruje pojačanja.

Đordi Alba je imao poseban ugovor po kom je ubedljivo najveća primanja trebalo da ima u poslednjoj sezoni 2023/24. On je dva puta prihvatio i smanjenje plate kao i isplatu dela primanja u sezoni 2023/24, zbog čega bi u narednoj koštao klub čak 38 miliona evra. Ipak, Alba je odlučio da se odrekne preko 50% primanja i tako je znatno olakšao budžet pred narednu sezonu.

Pike, Buskets i Alba su uvek bili prvi koji su pristajali na smanjenje plata, a najviše pred start ove, šampionske sezone, kada je Havijer Tebas naredio Barsi da smanji budžet za 150-200 miliona evra. 

Katalonski mediji su sračunali da kada se podvuče crta, trio kapitena je uštedeo klubu oko 120 miliona evra, čime će znatno olakšati sva buduća poslovanja, pred sezonu 2023/24, koju neće moći ni da igraju na "Kamp nou", što će doneti nove gubitke.

Ostaje da vidimo da li će pomoći i da Barsa vrati Lionela Mesija, a bez sumnje su odlasci Busketsa i Albe umnogome uticali da klub funkcioniše kao pre, bez problema sa finansijskim fer-plejom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke