Busketsova ispovest i dokaz koliko je nezamenjiv, baš kao i Mesi

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 05.06.2023.
21:20
Izvor: Sportske.net

Neće ga biti lako zameniti...

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Kapiten Barselone Serhio Buskets oprostio se od svog kluba i nakon nekoliko dana dao je veoma zanimljiv intervju o svojoj ulozi.

Buskets je čitavu svoju karijeru proveo u Barseloni, ponikao je u "La Masiji", a u prvom timu proveo je tačno 15 sezona, od kako ga je 2008. ispred Jaje Turea ubacio Pep Gvardiola.

"Biti Barsin 'pivot'? Tu moraš da kontrolišeš i misliš na sve. Kao u šahu. Da li protivnik igra sa dva napadača, ili možda sa polušpicem, možda i sa trojicom u vrhu? Moraš da znaš gde je prazan prostor i gde preti opasnost i kako da je svedeš unapred na minimum. Potom, ako su naši bekovi ofanzivni, ko će zauzeti njihove pozicije u slučaju kontre. Jednostavno, mora mozak da radi non stop i da misliš na sve i da znaš gde se ko nalazi. Ja sam u svemu kalkulisao, gde su moji saigrači, a gde protivnici i pokušavao sam da čitam šta bi moglo da se desi kako se igra razvija. Istina je da sa posedujem možda neke posebne karakteristike za svoju poziciju, ali imao sam i tu sreću da igram sa nekim od najboljih igrača u istoriji. Inijesta, Ćavi, Mesi, svi ti igrači ispred mene, potom iza Pujol, Alba, Pike, Valdes... to je unikatno iskustvo. Trudio sam se da dajem sve od sebe i mislim da me je posebno pokretalo kada sam osetio koliko me saigrači poštuju. Ono što je mene uvek vuklo jeste ideja da se trudim da predvidim sledeći korak, svojih i protivnilkih igrača.", rekao je Buskets.

Kapiten Barse se kapitenski poneo i po pitanju povratka Lea Mesija.

"To što je Mesi uradio u Barsi, kako je doprineo, to je nešto nedostižno. Svi mi imamo loš osećaj zbog načina na koji je otišao, ali se nadamo da će se vratiti i da će reći zbogom kako zaslužuje. Siguran sam da će imati toplu dobrodošlicu. Mesi zaslužuje šansu da se vrati. Ja znam koliko voli klub i voleo bih da se vrati. On je najbolji igrač u istoriji i siguran sam da se svi slažu da treba da se vrati", istakao je Buskets.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke