Ćabi Alonso postao hit - Koga će trenirati naredne sezone?

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 18.05.2023.
08:16
Izvor: Sportske.net

Španac dao odgovor.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Kada je legendarni španski fudbaler Ćabi Alonso petog oktobra prošle godine dobio svoj prvi ozbiljniji trenerski posao u nemačkom Bajer Leverkuzenu "farmaceuti" su se nalazili pri dnu tabele. 

Dva kola pre kraja Bundeslige Bajer je na sedmoj poziciji sa dobrim šansama da izbori plasman u Evropu naredne godine, dok ih danas očekuje revanš meč polufinala Lige Evrope protiv Rome u Leverkuzenu. Nakon prve utakmice Rimljani imaju minimalnu prednost od 1:0.

Sjajni rezultati bili su preporuka za brojne evropske klubove da potencijalno angažuju Alonsa, ali je Španac na konferenciji za medije pred utakmicu sa Romom otklonio sve dileme o tome koga će predvoditi naredne sezone.

"Veoma sam zadovoljan ekipom i klubom. Uopšte ne razmišljam o mojoj budućnosti. Potpuno sam koncentrisan na ono što želim i razgovarao sam o tome sa svima koji to moraju da znaju", izjavio je Alonso.

Jedan od novinara ga je upitao da li to znači da ostaje u Leverkuzenu, a njegov odgovor bio je potvrdan.

Alonso ima ugovor sa "farmaceutima" do leta 2024. godine, a neki mediji su ga čak spominjali i kao naslednika Karla Anćelotija u Realu, ali će to pričekati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke