Ćabi Alonso prekinuo sve priče i doneo zvaničnu odluku

Autor: Nemanja Janošev
petak 29.03.2024.
14:15
Izvor: Sportske.net

Španac odlučio.

EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF
EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Povezane vesti

Trener fudbalera Bajera iz Leverkuzena Ćabi Alonso saopštio je javnosti danas da će ostati u tom klubu i naredne sezone.

Ranija pisanja su sada potvrđena od samog španskog stratega. On neće menjati klub ovog leta, pa će Liverpul i Bajern morati da se okrenu drugim metama.

"Imao sam dobar sastanak sa čelnicima Bajer Leverkuzena i saopštio sam im da ostajem i da ću nastaviti rad sa klubom.  Posle mnogo priča o mojoj budućnosti, rešio sam da saopštim moju odluku. Ovo je najbolje mesto za mene", rekao je Alonso.

On nije želeo dublje da zalazi u to da li su ga Liverpul i Bajern kontaktirali.

"Ne želim da komentarišem ni Liverpul ni Bajern. To su veliki klubovi i imam jake veze sa njima, ali sam na mestu na kojem želim da budem. Nije vreme da pričamo o mojoj budućnosti jer želim da napredujem u Bajeru", istakao je.

Posle tri godine u B timu Real Sodijedada, Alonso je preuzeo Bajer u oktobru 2022. godine, kada je ekipa bila u donjem delu tabele u Bundesligi. On je popravio igru i rezultate, pa je Bajern završio na pozicijama koje vode u Ligu Evropa.

U svojoj prvoj celoj sezoni na klupi Bajera, ekipa je prva na tabeli sa 10 bodova više od aktuelnog šampiona Bajerna, osam kola pre kraja šampionata.

Bajer je jedini neporaženi u ligi i pokušava da osvoji prvu šampionsku titulu u svojoj istoriji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke