Ćabijev Bajer ne popušta, Bajern premostio "vukove"

Autor: Mladen Heleta
sreda 20.12.2023.
22:27
Izvor: Sportske.net

Štutgart prati vodeći tandem.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Nakon 16 odigranih kola u nemačkoj Bundesligi, na čelu tabele je "ista meta - isto odstojanje".

Bajer Leverkuzen ima četiri boda i meč više od Bajerna, a korak za njima koliko-toliko drži Štutgart.

Leverkuzen je nastavio sa sjajnim partijama i večeras je na svom terenu lako izašao na kraj sa Bohumom. Bilo je 4:0 za ekipu Ćabija Alonsa, a heroj trijumfa bio je češki napadač Patrik Šik, koji je upisao het-trik. On je golove postizao u 30. minutu iz penala, potom u 32. i 45. minutu. U listu strelaca se u 69. minutu upisao i Bonifajs.

Bajern je imao neugodno gostovanje u Volfsburgu i uspešno ga je prebrodio, jer je pobedio sa 2:1.

Musijala je u 33. minutu doveo goste u vođstvo, a prednost je udvostručio Hari Kejn u 43. Volfsburg je smanjio preko Arnolda u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena.

Trećeplasirani Štutgart je pred svojim navijačima pobedio Augzburg sa 3:0, a pogotke su u prvom delu dali oni od kojih se to i očekivalo, Undav u 18. i Girasi u prvom minutu nadoknade vremena. Kasnije je mrežu Augzburga zatresao i Fuhrih u 69. minutu.

Borusija Menhengladbah je povela u Frankfurtu sa 1:0, pogotkom Vobera u 27. minutu. Gosti su u 88. minutu ostali sa igračem manje, zbog drugog žutog kartona strelca Vobera, a Ajntraht je u finišu iskoristio brojčanu prednost i stigao do velikog preokreta. Najpre je izjednačio golom Bute u 91. minutu, a onda i pobedio sa 2:1, pogotkom Koha u 97. minutu.

U duelu između Hajdehajma i Frajburga bilo je 3:2 posle još jednog sjajnog preokreta. Gosti su dva puta vodili pogocima Holera u sedmom i 64. minutu, a domaćin se vraćao preko Dinkčija u 52. i Klajndinsta u 85. minutu. Na kraju je tri boda novajliji doneo defanzivac Frajburga Ginter, koji je u 92. minutu postigao autogol.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke