Čair prošao inspekciju - Trener Gzire loše interpretiran!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 28.07.2022.
14:20
Izvor: Sportske.net

Kriterijumi za treće kolo kvalifikacija biće dosta oštriji.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Do utakmice između Radničkog i Gzire u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije ostalo je još nekoliko sati, prodaja ulaznica ide veoma dobro, pa se očekuje da će niški tim imati veliku podršku sa tribina u nastojanju da se izbori za dvomeč sa Volfsbergerom u trećem kolu.

Podršku Nišlijama će dati i selektor Srbije Dragan Stojković Piksi, koji će biti u svečanoj loži Čaira.

Danas su brojni srpski mediji preneli da je trener Gzire Daren Abdila bio razočaran stanjem terena na Čairu, ali nisu naglasili da je on na konferenciji za medije govorio o pomoćnom, a ne o glavnom terenu niškog stadiona.

Nakon mnogo bure u medijima, kao i netačnih i malicioznih izveštaja u poslednje vreme o stanju stadiona i travnate podloge, ovaj sud baca potpuno drugačije svetlo na realno stanje stvari. Nezavisni ekspert iz Švedske, kao i UEFA sudije iz Rumunije pohvalili su napore ljudi iz Radničkog na organizaciji i stanju terena. U domaćim medijima se ovih dana, pak, provlači podmetnuta zamena teza o navodnoj žalbi trenera gostiju na teren na Čairu. Ono što je trener Gzire zapravo komentarisao je utisak o dotrajalom pomoćnom terenu, na kome je ekipa sa Malte imala neobavezni trening još u utorak” rečeno nam  je danas na samom stadionu.

Nakon obilaska terena i stadiona Čair, delegat duela između Radničkog i Gzire Lenart Vesterval iz Švedske, dao je još sinoć zeleno svetlo za odigravanje ove utakmice. Vesterval je predstavnicima Radničkog odao priznanje na svemu učinjenom u pripremi ove utakmice i otklanjanju brojnih ranije uočenih nedostataka u veoma kratkom roku, a detaljnim pregledom stadiona i terena utvrdio je da je svaki od zadatih uslova ispunjen i da stadion i teren imaju sve potrebne sadržaje koje UEFA propisuje za ovu rundu kvalifikacija za Ligu konferencije. 

U prethodna dva meseca rukovodstvo i zaposleni u Radničkom su svakodnevno ulagali napore i velika sredstva da stadion i teren osposobe za standarde koje UEFA  traži i jučerašnja inspekcija je potvrdila da su u tome  uspeli. Restriktivni prostor, tribine, teren, lože za goste i medije - sve je ocenjeno bez ikakvih primedbi i dodatnih komentara.  Opšte je poznato da Čairu sledi rekonstrukcija, ali ovaj stadion, takav kakav je, za sada, prolazi inspekcije makar za početna kola UEFA kvalifikacija.

Ostaje samo da publika i igrači večeras uživaju u fudbalu i donesu prolaz našem predstavniku u narednu rundu kvalifikacija za UEFA Ligu konferencije.

Kriterijumi za treće kolo kvalifikacija biće dosta oštriji, pa ostaje da se vidi da li će Radnički moći da dočeka Volfsberger na svom terenu? Naravno, ukoliko večeras eliminiše Maltežane.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke