Ćao, Darvine, ćao, Ajakse - Kraj za Tadića i drugare, Nunjez se nadvio nad Amsterdamom

Autor: Nemanja Janošev
utorak 15.03.2022.
23:00
Izvor: Sportske.net

Ćao, Darvine, nemoj da se stidiš!

AP Photo/Peter Dejong
AP Photo/Peter Dejong

Povezane vesti

Fudbaleri Benfike plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona  pošto su sa ukupnim skorom od 2:3 savladali Ajaks. Posle 2:2 u Lisabonu, izabranici Nelsona Verisima su minimalnim rezultatom bili bolji od holandskog predstavnika.

Nošeni hukom s tribina, igrači koje sa klupe predvodi Erik ten Hag imali su inicijativu, posebno u prvom poluvremenu, ali izostala je realizacija.

Konstantno se igralo na polovini portugalskog tima. Ajaks je pritiskao na sve načine, Tadić je bio, naravno, glavni kreator svega i umalo je nedostajalo da upiše asistenciju, ali je pogodak Sebastijana Alera poništen zbog ofsajda napadača Ajaksa.

Pokušavali su domaći do kraja prvog poluvremena preko Berhuijsa i Gravenberha, a solidan pokušaj imao je i Entoni, no Vlahodimos je bio spreman za svako od ovih iskušenja.

U drugom poluvremenu se slika za nijansu promenila. Benfika je pružila drugačiji otpor, težište igre se promenilo, a u 77. minutu i rezultat na semaforu. Nije bilo neophodno da Martinez pravi prekršaj u zoni iz koje može da se uputi upotrebljiv centaršut. Posebno je to nepotrebno činiti protiv ekipe kao što je Benfika koja se i te kako dobro snalazi posle prekida. 

Grimaldo je centrirao, Onana promašio fudbal, a sve to iskoristio ubitačni Darvin Nunjez i glavom zatresao mrežu. Bio je to njegov 26. pogodak u sezoni, a četvrti u Ligi šampiona.


Nekoliko puta su fudbaleri Ajaksa reklamirali penal u drugom delu, pretili do kraja utakmice, jer, više ništa nisu mogli da izgube, ali Vlahodimos je sačuvao svoj gol u Amsterdamu uprkos nadoknadi od sedam minuta. Upravo u tim poslednjim trenucima, Rajan Brobi je propustio najveću šansu za domaće, ali Vlahodimos je bio briljantan iako je dosuđen ofsajd.

Tako se ekipa Benfike u četvrtfinalu pridružila Bajern Minhenu, Mančester sitiju, Real Madridu, Liverpulu i Atletiko Madridu, a sve učestnike ćemo saznati u sredu nakon duela Juventusa i Viljareala, te Lila i Čelsija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke