Care, uzmi im sve do zadnje pare!

Autor: Boris Jovanović
petak 15.08.2014.
11:38
Izvor: Sportske.net

Kolumbijski advokat tuži FIFA za milijardu. Posle poraza svoje reprezentacije od Brazila završio je u bolnici sa srčanim problemima. Hoće li se svedoci odazvati?

Povezane vesti

Aurelio Himenez je poznati advokat, povremeno se oglašava fudbalskim kolumnama u vodećim kolumbijskim listovima i jasno, veliki je navijač "Los Kafeterosa".

U poslednje vreme retko putuje sa reprezentacijom zbog zdravstvenih problema, a nakon utakmice sa Brazilom, u četvrtfinalu Mondijala završio je u bolnici. U pitanju su srčani problemi, situacija je bila ozbiljna, ali je preživeo.

"Bilo mi je teže zbog porodice, nego zbog mene samog", kaže Himenez kome je teško pao poništeni gol Marija Jepesa. On je te večeri u bolnici bio u predinfarktnom stanju odnosno imao ozbiljne srčane probleme...

U ime grupe koja je zgađena ponašanjem FIFA i suđenjem na Mondijalu, on je pred sudom u Kaliju pokrenuo parnicu protiv svetske kuće fudbala. Na ime odštete za probleme koje je imao traži milijardu evra. Španski sudija Karbaljo koji je poništio gol Jepesa i prema opštoj oceni progurao domaćina ka polufinalu je prema njemu samo egzekutor, odnosno sledio je instrukcije FIFA.

Poništeni gol Jepesa samo je jedna od odluka koje nisu išle na ruku gostima u Fortalezi. Kao svedoke, Himenez je pozvao samog štopera, zatim Hamesa Rodrigeza i golmana Kolumbije i novog čuvara mreže Arsenala, Ospinu.

Takođe, pozvan je i predsednik federacije Kolumbije koga navijači optužuju da ćuti jer želi da sačuva sopstvene pozicije i ne sme da izazove svemoćnog Sepa Blatera koji je i sam pozvan kao svedok.

Himenez tvrdi da bi mogao da pozove milione svedoka koji ga razumeju, sve navijače onih reprezentacija koje su teško oštećene na Mondijalu. Nabrojao je Meksikance, Kostarikance, Urugvajce...

"Svi oni su osetili isto što i ja, neki završili u bolnici zgađeni sistemom korupcije i pritiscima koje FIFA vrši na sudije", dodaje gospodin Himenez.

On se obratio i ambasadama Brazila i Argentine, tražeći svedočenje Pelea i Maradone koji takođe nisu štedeli kritike na račun sudije Karbalja, koji je dan posle meča odbio da odgovori na pitanje španskih medija zbog čega je navijao za Brazil u četvrtfinalu u Fortalezi. Tada je ovakvo pitanje nazvao zlonamernim, iako je napravio sijaset grešaka, uglavnom na štetu Kolumbijaca.

FIFA je odbila da komentariše tužbu, ali generalno gledano, iako ovo spada pod zanimljivosti, ovakve stvari pokazuju kako se često navijači manjih reprezentacija osećaju posle suđenja na velikim takmičenjima i grešaka koje redovno idu na njihovu štetu.

Veliki pišu istoriju....

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.