Časovi odluke, šta je tražio Konte, Inter čekaju bolni rezovi?

Autor: Boris Jovanović
subota 22.05.2021.
08:52
Izvor: Sportske.net

Problem je prelazni rok, mogu li da u nedostatku novca pojačaju ekipu?

EPA-EFE/Mourad Balti Touati
EPA-EFE/Mourad Balti Touati

Povezane vesti

Inter je dobio novac na pozajmicu od američkog fonda Oak Tree, nije povoljno, 12% kamate, u pitanju su 250 miliona, ali će biti iskorišćeni za krpljenje ruka, o ulaganju u tim nema ni govora. Samo dve plate koje duguju iz prošle godine koštaće Inter oko 30 miliona evra.

U takvim uslovima teško je pričati o pojačanjima. Recimo, Marota će meč poslednjeg kola protiv Udinezea iskoristiti da priča o golmanu Musu i Rodrigu De Polu, ali to je najmanje 50 miliona evra za dvojicu Argentinaca koje klub nema.

I dalje se čeka razgovor između Kontea i predsednika Ženga.

Zna se da klub napuštaju Padeli, Ranokija, Kolarov i Jang, možda i D'Ambrozio kako bi se uštedela njegova plata od par miliona. Ali ovi igrači štede samo 10 miliona ukupno, što nije dovoljno. Klub pokušava da proda fudbalere na pozajmicama Dalberta, Lazarija, Žoao Marija, za sada je izvesno da će jedino za Naingolana uzeti novac, tri miliona, plus će se Kaljari odreći još dva koja im Inter duguje za sjajnog Barelu.

Šta Konte traži?

Prvo da niko od petorice, Lukakua, Lautara, Bastonija, Barele i Hakimija ne napusti klub. Plus, ako ode Eriksen da se dovede igrač sličnih kvaliteta, što je teško. Cilj Kineza je da smanje ugovore, nadaju se da bi Sančez i Vidala koji zajedno zarađuju oko 15 miliona neto mogli da odu, ali Čileanci ne pomišljaju za to, mada bi Inter pustio Vidala bez obeštećenja u Marsej. Problem je što on ne može da dobije ni blizu takav novac kao u Interu.

Kako rekosmo, u ovoj situaciji je teško pričati o pojačanjima.

Konte je tražio golmana koji bi bio konkurencija Handanoviću, ali od Musa nema ništa, videćemo mogu li da uzmu Golinija od Atalante. Potreban je napadač alternativa za Lukaua, Žiru je jedno od rešenja, biće slobodan, ali i on traži najmanje pet miliona evra. Džeko će verovatno napustiti Romu, ali prema nekim informacijama gleda ka MLS. 

Levi bek je takođe deficitarna pozicija, Konteova ideja bio je Kostić, samo on je u ovom trenutku preskup. Pominje se povratak Dimarka iz Verone, on bi posle pozajmice mogao da ostane, da popunjava levu stranu.

Ali, sve to ne deluje baš sjajno, Marota i Ausilio će ako ostanu imati zaista težak zadatak da ispune želje kluba, smanje platni fond, ali i pojačaju ekipu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke