Čast ili propast?

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 09.11.2023.
09:45
Izvor: Sportske.net

Čukarički najviše razočarao od svih ekipa iz Srbije, a u Leskovac mu dolazi Fiorentina.

Povezane vesti

Nijedan srpski klub se, do sada, nije proslavio igrama u Evropi ove sezone, ali ono što prikazuje Čukarički zaista deluje poražavajuće, pa možemo reći i kataklizminčno.

Tolika nemoć jedne ekipe u odnosu na rivale odavno nije viđena u nekom evropskom takmičenju, Brđani su bukvalno zalutali čak i u Ligu konferencija, tek treće takmičenje po snazi, pa tri poraza u grupi F, uz gol-razliku 1:11, nisu nikakvo iznenađenje. Posebno je bolan bio debakl u Firenci protiv Fiorentine u prošlom kolu (0:6), a „ljubičasti“ sada stižu u Leskovac, gde će Čukarički probati da se iskupi za niz blamaža. Kada kažemo da se iskupi, ne mislimo da uzme bod ili pobedi, što bi bilo ravno čudu, već da pokaže strast, da se bori, da bude enegričan... Sve to je izostalo u prva tri meča.
Fiorentina ne pamti po dobrom poslednji dolazak u Srbiju, izgubila je letos sa 5:0 od Crvene zvezde prijateljsku utakmicu u Beogradu, ali pripreme su jedno, a sezona nešto sasvim drugo, pa je italijanski tim jedan od glavnih kandidata za osvajanje Lige konferencija. Prošle sezone je zaustavljen u finalu.

A da bi nastavila put ka novom finalu, ekipa iz Firence mora da slavi u Leskovcu, jer u ovo kolo ulazi sa pet bodova na svom kontu, koliko imaju i Ferencvaroš i Genk, koji se međusobno sastaju u Budimpešti.

U grupi A jedino Olimpija nema šanse da se bori za jedno od prva dva mesta, ali će potražiti bodove u Ljubljani protiv senzacionalnog Klaksvika, koji je pre dve nedelje slavio na Farskim Ostrvima sa 3:0. Slovan i Lil će igrati derbi grupe u Bratislavi, Francuzi bi pobedom mogli i da obezbede prvu poziciju.

U grupi B igra Makabi Tel Aviv, pa on i Zorja imaju po meč manje, a ova dva tima se sada međusobno sastaju, Ukrajinci su nominalni domaćini i nema sumnje da će njihova dva susreta na neutralnim terenima odlučiti ko će biti drugi. Lider Gent bi na Islandu trebalo da lako osvoji tri nova boda protiv Breidablika.

Viktorija Plzenj je izvesni pobednik grupe C, a ovde će se velika borba voditi za drugu poziciju, jer čak tri tima imaju po tri boda. Uzdrmani Dinamo Zagreb ima teško gostovanje u Češkoj, dok Astana dočekuje Balkani i ukoliko neko pobedi, mogao bi da se izdvoji uoči dva poslednja kola.

U grupi D je, mimo svih očekivanja, podbacio Bešiktaš, koji sada mora da pobedi Bodo Glimt u Istanbulu i uhvati „polednji voz“ u trci za drugim mestom. Klub Briž dočekuje Lugano i tu može da „overi“ svoju lidersku poziciju.

Svi timovi su u igri u grupi E, ali u četvrtak bi dve ekipe mogle da verovatno sve reše ukoliko pobede kod kuće. Legija dočekuje Zrinjski, a Aston Vili u Birmingem stiže AZ Alkmar.

PAOK i Anjtraht Frankfurt „vode kolo“ u grupi G, Grci dočekuju Aberdin, a Nemci gostuju u Helsinikiju i očekuju se njihove sigurne pobede.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke