Ćavi diplomatski o De Jongu, šta će biti do 31. avgusta?

Autor: Milovan Longinov
nedelja 07.08.2022.
23:08
Izvor: Sportske.net

Šta se krije iza svega?

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Frenki de Jong je večeras naterao "Kamp nou" na ovacije, ali je pitanje da li će to biti dovoljno za ostanak.

Barsa je u "Kupu Đoan Gamper" pobedili meksički Pumas rezultatom 6:0, a poslednji pogodak postigao je upravo De Jong, jedan od najboljih aktera u sastavu koji je istrčao u drugom poluvremenu.

Nakon utakmice, Ćavi Ernandes je ponovo morao da odgovori na pitanje o statusu Frenkija de Jonga. 

"Ne znam šta će se desiti sa Frenkijem de Jongom. Do 31. avgusta je sve otvoreno i sve je moguće. On vrlo dobro zna šta  ja mislim, šta klub želi i šta mu je potrebno. Naravno da računam na njega, on je odličan igrač", rekao je Ćavi. 

Šta je pozadina svega?

De Jong ne želi da napusti Barsu i više puta je ponavljao da mu je san da igra na "Kamp nou". Problem je što ga uprava prisiljava da prihvati znatno smanjenje ugovora što je jedini način da ostane, u suprotnom će biti prodat.

De Jong ne želi da prihvati ni smanjenje plate, jer mu je klub već dužan za proteklu sezonu novac koji je zbog korone dogovorio da bude isplaćen u narednim sezonama. 

De Jong je ubedljivo najplaćeniji igrač u svlačionici i nova uprava to želi da promeni po svaku cenu zbog hijerarhije i činjenice da su bukvalno svi ostali igrači pristali na smanjena primanja tokom proteklih godinu dana...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke