Ćavi pred trenerski debi, četiri principa i poruka navijačima

Autor: Aleksandar Golubović
petak 19.11.2021.
17:35
Izvor: Sportske.net

Vremena za uigravanje nije bilo mnogo.

Twitter/@FCBarcelona_es
Twitter/@FCBarcelona_es

Povezane vesti

Trofejni španski fudbaler Ćavi Ernandez u subotu će imati trenerski debi na klupi Barselone i to ni manje ni više nego protiv gradskog rivala Espanjola.

Dva tima iz najvećeg grada Katalonije sastaju se od 21 sat na Kamp Nou, a Ćavi je uoči duela poručio koja četiri principa će biti Barsina vodilja dok je on na klupi.

"Nismo imali mnogo vremena za rad, ali ideja je jasna. Reč je vrednosti, stavu, trudu i žrtvovanju. Ona su fundamentalna za grupu poput naše. To je pitanje reda, a ne discipline", rekao je Ćavi na početku konferencije za medije.

Naveo je da se oseća dobro u grupi mladih igrača i najavio moguća iznenađenja u sastavu pred sutrašnji meč.

Pohvalio je najnovije pojačanje Danija Alveša na fizičkom planu, a pohvala nije bio lišen ni talentovani Gavi.

"Gavi je veoma raznovrstan. Može da igra kao krilo, unutra i kao pivot. Reč je o kompletnom igraču važnom kako za sadašnjost, tako i za budućnost", rekao Ćavi.

Naveo je da razmišlja o pobedi nad Espanjolom, ali i kako da što bolje pripremi ekipu na fizičkom i mentalnom planu.

"Moj cilj je pobeda. Nismo u najboljoj poziciji, ali Barsa mora da se bori za trofeje. Navijači bi trebalo da podrže ekipu čak i ako ne pobeđuje", naveo je on pohvalivši dvojicu holandskih igrača Memfisa Depaja i Frenkija de Jonga.

Barselona ne stoji blistavo u prvenstvu. Nalazi se na devetom mestu sa svega četiri pobede iz 12 utakmica, koliko ima i Espanjol.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke