Ćavi se poziva na četvrtog sudiju: ''Rekao mi je da je čist penal!''

Autor: Darko Mitrović
subota 27.01.2024.
21:45
Izvor: Sportske.net

Prve reakcije Barsinog trenera posle neverovatnog poraza njegovog tima.

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Barselona i Viljareal su večeras odigrali spektakularnu utakmicu na ''Monžuiku'', koju je ''Žuta podmornica'' dobila sa 5:3 posle nekoliko rezultatskih preokreta.

Samo je nadoknada vremena koja je trajala 11 minuta bila prepuna sadržaja, a da ne govorimo o ''regularnih'' 90 minuta.

U najkraćem, Viljareal je vodio sa 2:0, Barsa je sredinom drugog poluvremena okrenula na 3:2, propustila nekoliko prilika da dođe i do dva gola prednosti i reši meč, ali gosti u finišu dolaze do 3:3, posle čega je u 90. minutu dosuđen, pa poništen penal za Barselonu, a onda u 9. i 11. minutu nadoknade vremena gosti poatižu još dva gla i dolaze do velike pobede.

Posle meča, trener Barselone Ćavi Ernandez je preuzeo odgovornost za poraz, ali je poseban akcenat stavio na poništen penal.

''Sankcionisaće me, ali analizirajte vi da li je to bila igra rukom ili ne. Ta situacija je rešila utakmicu. Četvrti sudija mi kaže da je čist penal. Neću više da pričam, ali postoje slike...", rekao je Ćavi o suđenju.

Njegov tim je uputio 22 udarca ka protivničkom golu, tri puta zatresao mrežu, ali je u defanzivi bilo mnogo slabosti koje su fudbaleri Viljareala obilato koristili.

''Ovaj dan je oličenje naše sezone. Nedostajalo nam je zrelosti. Tim je emocionalno srušen. Ja sam najodgovorniji za ovu situaciju. Loše upravljali situacijom i nismo pravili taktičke faulove koji su bili potrebni. Moramo sada da promenimo dinamiku.

Moramo brže da povratimo posed da ne bi dolazilo do ovih kontri. Ne možete povratiti loptu? Onda napravite taktičke prekršaje'', rekao je Ćavi, uz optimističnu poruku:

''Kao klub, Barsa je izlazila iz gorih situacija od ovih''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke