Ćavi surovo iskren posle sedmice za zaborav

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 18.04.2022.
23:35
Izvor: Sportske.net

Sve se srušilo.

EPA-EFE/Andreu Dalmau
EPA-EFE/Andreu Dalmau

Povezane vesti

Pre samo četiri dana, Barsa se spremala za domaće utakmice sa Ajntrahtom i Kadizom i čvrsto verovala u dve rutinske pobede. 

Nažalost, desilo se najgore, prvo je Filip Kostić režirao eliminaciju iz Lige Evrope, a onda je Kadiz večeras doveo u pitanje i plasman u Ligu šampiona.

Trener Ćavi Ernandes je surovo iskren i vidno zabrinut nakon najteže sedmice od kako je u novembru nasledio Ronalda Kumana.

"Stvorili smo toliko prilika da smo mogli lako da pobedimo na ovoj utakmici, ali se to na kraju nije desilo. Kadiz je odigrao besprekorno u defanzivi. Nažalost, izgubili smo prvo finale, a očekuje nas još sedam. Moramo se po svaku cenu da izborimo mesto koje vodi u Ligu šamiona naredne sezone. Moramo biti samokritični, da analiziramo šta radimo pogrešno i to pod hitno popravimo", rekao je Ćavi i istakao da izostanak najboljih ne sme da bude izgovor.

Večeras nije bilo ni Pikea ni Arauha ni Pedrija, što je još kako uticalo na Barsinu igru.

"Evidentno je da se oseti odsustvo igrača kao što su Pedri i Arauho, ali to ne sme da bude izgovor. Lopta jednostavno nije htela u gol. Uporno smo pokušavali. Oni su pogodili na početku drugog poluvremena i prelomili utakmicu. Nakon toga su usporili igru i bili agresivni u odbrani. Navijači su nam nedostajali, žao mi je što naša najvernija tribina nije večeras bila popunjena, jer su bojkotovali dolazak", rekao je Ćavi.

Barsu u narednom kolu u četvrtak očekuje teško gostovanje Real Sosijedadu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke