Ćavi, ti li si?

Autor: Milovan Longinov
sreda 25.11.2020.
10:48
Izvor: Sportske.net

Nestvarno!

EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO
EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Povezane vesti

Barselona je pobedila Dinamo Kijev, slavu je najpre uzeo Oskar Mingueza, debitant, o kome smo opširnije pisali OVDE, a pored njega i strelac prvog gola u dres Katalonaca Seržinjo Dest.

Ipak, tihi vođa "Barselone B" u Kijevu, bio je Karles Alenja, u koga je sinoć ušao duh Ćavija Ernandesa.

Alenja je iskoristio odmor De Jonga i povredu Busketsa na najbolji mogući način, a jedan podatak je za verovali ili ne. Alenja je imao 106 uspešnih dodavanja iz 107 pokušaja!

Sa brojem 6 na leđima, koji je svojevremeno proslavio Ćavi Ernandes, navijači Barse ističu da je upravo podsetio na legendarnog kapitena, te da je Alenja dokazao da mora da dobije veću minutažu u nastavku sezone.

Alenja je sinoć bio na svim delovima terena, svojim dodavanjima je razbijao protivničku odbranu, nalazio je najbolja moguća rešenja i ostao je nepogrešiv.

Uz procenat od 99,1% uspešnih dodavanja, Alenja je svojim saigračima stvorio dve šanse,  oduzeo je 10 lopti, osvojio pet duela i imao 2/2 uspešna driblinga.

Podsetimo, Alenja je dete Barselone, ima 22 godine, a prošlu sezonu je proveo na pozajmici u Betisu. Ronald Kuman mu je letos obećao minutažu, nije ispunio reč, ali možda će partija u Kijevu naterati Holanđanina da se predomisli.

Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P. S.
Wednesday, 25.11.2020
16:06

I jeste nestvarno porediti Alenju sa Xavijem tim pre sto je bio jedan od losijih na terenu. Ne vidim u cemu je problem preskociti komentarisanje pojedinaca nakon utakmice koju je TIM (otkad nisam upotrebio tu rec u kontekstu Barse) dobio pre svega trudom, zalaganjem i trcanjem (i to dobrim sa obzirom kako su pokrivali teren i kako su se borili za svaku izgubljenu loptu). To treba pohvaliti, a ne izmisljati novog Xavija, Iniestu, Messija, jer sve sto su pojedinci uradili je zahvaljujuci tome sto su mu saigraci to omogucili. Svaki od njih ubacen u mrtvilo prvog tima nece se videti na terenu.

avatar
Nemanjici
Wednesday, 25.11.2020
14:57

Ma ne valjaju nista daj jos 100 miliona za nekog novog Pjanica... E Barso, tvoja deca sede na klupi a kojekave igrace dovodis za goleme pare koji im nisu ni do kolena. Ako se ne uozbiljite i ne okrenete svojim dijamantima zavrsicete kao trecerazredna ekipa. Osvestite se vec jednom.