Ćavijeva poruka za Mesija, zašto baš danas?

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 15.03.2021.
09:42
Izvor: Sportske.net

Istorijski dan.

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Lionel Mesi će danas izjednačiti rekord Ćavija Ernandesa po broju odigranih utakmica u dresu Barselone.

Legendarni kapiten Barse je od 1998. do 2015. godine odigrao čak 767 utakmica, malo ko je verovao da će neko moći da ga prestigne, ali ne i Ćavi.

On je oduvek želeo da to bude Leo Mesi.

"Da, moralo je da bude ovako, i treba da bude Mesi. Pošteno je da najbolji igrač u istoriji kluba bude taj koji će najviše puta obući dres Barselone. Čast mi je što me je prestigao najbolji igrač u istoriji fudbala", rekao je Ćavi iz Dohe, nakon što je proslavio titulu sa Al-Sadom.

Ćavi i Mesi su zajedno ispisali zlatne stranice od kako je Argentinac debitovao 2014.  godine. Najpre su pod palicom Franka Rajkarda započeli, ali su tek kada je došao Pep Gvardiola napravili nešto što će retko ko ponoviti - 14 trofeja u četiri sezone. I onda, u jedinoj sezoni sa Luisom Enrikeom 2014/15 ponovili su "tripletu".

"Bilo je zadovoljstvo igrati sa Mesijem na terenu i deliti svlačionicu sa njim toliko godina. Uvek smo imali divan odnos. On je rođeni pobednik. Nadam se da će ostati u Barsi još dugi niz godina, jer ima još toliko toga da pruži", istakao je Ćavi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke