Čeferin napao Klopa i Pepa: "Šta da kažu radnici u fabrikama?"

Autor: Lazar Nikolić
subota 25.06.2022.
17:30
Izvor: Sportske.net

Predsednik UEFA ne mari zbog prentarpanog rasporeda.

Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Povezane vesti

Često čujemo mišljenje mnogobrojnih fudbalskih stručnjaka i analitičara da je kalendar takmičenja prenatrpan, barem kada su u pitanju najbolji klubovi na svetu.

 Najglasniji u kritikama na račun UEFA i ogromnog broja utakmica u sezoni jesu menadžeri dva najbolja engleska kluba Mančester sitija i Liverpula, Pep Gvardiola i Jirgen Klop. Obe ekipe odigrale su preko 60 mečeva u protekloj sezoni, a tu su i reprezentativne akcije njihovih fudbalera.

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin govorio je na ovu temu i pokazao da ni malo ne mari za to što se Klop i Gvardiola žale. Slovenac smatra da bi se primanja ljudi u fudbalu drastično smanjile ukoliko bi se smanjio broj odigranih utakmica.

A onda je fudbalere uporedio sa radnicima u fabrikama.

"Klubovi su tražili 10 utakmica u grupnoj fazi Lige šampiona, ali će ih biti osam u novom formatu koji kreće od sezone 2024/25. To je pravi broj. Korisnije bi bilo da u ligama igra 18 klubova, ali predsednici se ne slažu. Trebalo bi razumeti da su dva nacionalna kupa previše. Uvek je lako napasti FIFA-u i UEFA-u, ali stvar je jednostavna - ako igrate manje, imate i manje plate. Oni koje bi trebalo žaliti su radnici u fabrikama koji rade za 1000 evra mesečno", kazao je Čeferin.

Nažolst, u Srbiji plate radnika u fabrikama su daleko od hiljadarke...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke