Čeferin: "Nema osnova za izbacivanje Belorusije"

Autor: Mladen Heleta
sreda 12.10.2022.
19:30
Izvor: Sportske.net

Pritisci stizali iz Nemačke.

Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Povezane vesti

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin odbacio je kritike na račun odluke da, za razliku od Rusije, Belorusija ne bude isključena iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj.

"Malo je populistički zahtevati izbacivanje i Belorusije. U ovom trenutku ne vidimo razlog za to", rekao je Čeferin u današnjem intervjuu za Sport Bild.

"Ako se stvari promene, sigurno ćemo reagovati. Političari bi trebalo da poštuju naše mogućnosti odlučivanja. Takođe ne držimo lekcije političarima i vladama što bi trebalo da čine".

Nedavno je ministarka unutrašnjih poslova Nemačke Nansi Feser pisala Uefi i, prema novinama Špigla, zahtevala da se ne samo Rusija, nego i Belorusija kao ključna saveznica Rusije u sukobu sa Ukrajinom, isključi iz svih međunarodnih utakmica i turnira.

Belorusiji je dopušteno da učestvuje u takmičenjima pod okriljem UEFA, ali domaće utakmice mora da igra van svoje zemlje i bez gledalaca. U sklopu Lige Nacija su Belorusi bili domaćini u Novom Sadu.

Na nedeljnom žrebu za Evropsko prvenstvo 2024. godine, Belorusija je smeštena u kvalifikacionu grupu I, zajedno sa Andorom, Izraelom, takozvanim Kosovom, Rumunijom i Švajcarskom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke