Čeferin se oglasio uoči finala Lige šampiona i "udario" na Real!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 17.05.2022.
16:51
Izvor: Sportske.net

Nije smeo da prognozira pobednika.

Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Povezane vesti

Polako odbrojavamo dane do finale Lige šampiona 28. maja u Parizu. Učesnici velikog spektakla u borbi za "ušati" trofej biće dva evropska velikana Real Madrid i Liverpul.

Obe ekipe pokazale su vruhnski fudbal u ovoj sezoni. Madriđani su stigli do titule u španskoj Primeri, dok je ekipa Jirgena Klopa osovjila dva, i u igri je za još toliko trofeja.

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin je ekskluzivno za špansku "Marku" govorio o predstojećem finalu u Parizu i analizirao rivale.

"Sumnjao sam da Real može da eliminiše Mančester siti u polufinalu, posebno nakon poraza u prvoj utakmici, ali očigledno imaju devet života. Iskusan su tim, ali odbrana im je slaba", smatra Čeferin.

Igrač koji je zadivio fudbalsku javnost ove sezone je napadač Madriđana Karim Benzema, reči hvale za njega ima i predsednik UEFA.

"Real im čudesnog Benzemu, za koga sam mnogo puta rekao da je jedan od najpotcenjenijih u istoriji fudbala, a Luka Modrić je sve bolji kako stari", kaže Čeferin, a zatim se osvrnuo i na Liverpul.

"Oni imaju mlađe igrače, ali i iskustvo u finalima, što je izuzetno važno. Ne bih se usudio da predviđam pobednika, loš sam prognozer. Biće to neverovatno uzbudljivo finale", zaključio je Slovenac.,

Real i Liverpul su se sastali u finalu pre četiri godine. Tada je "kraljevski" klub iskoristio katastrofalne greške Liverpulovog golmana Karijusa i pobedio sa 3:1. "Redsi" se nadaju revanšu u Parizu i sedmoj tituli najbolje ekipe na "Starom kontinentu".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke