Čeferin tvrdi jedno, Perez drugo! Superliga postoji, šta je sledeći korak?

Autor: Boris Jovanović
nedelja 25.04.2021.
10:59
Izvor: Sportske.net

Nema mira, šta planira prvi čovek Reala?

EPA-EFE/PAOLO MAGNI
EPA-EFE/PAOLO MAGNI

Povezane vesti

Predsednik UEFA Čeferin nema nameru da odustane od kazni za klubove.

"Ne možemo da ne uradimo ništa, ali postoji razlika izmweđu šest engleskih klubova koji su se odmah povukli, tri koja su kasnije odustala, Atletika, Milana i Intera, kao i ovih koji ostaju Juventusa, Reala i Barselone".

"Ova poslednja tri su kao ravnozemljaši, ne veruju u činjenice. Svakako da će biti najteže kažnjeni", preti Slovenac koji je još jednom svog kuma i prijatelja Anjelija nazvao lažovom.

"Hvala mu za sve, učinio je dosta za mene, ali me je na kraju toliko puta slagao, da sam totalno razočaran. Ubeđivao me do kraja da je to budalaština, da od toga nema ništa", dodaje prvi čovek UEFA.

Ali, da li je Superliga propala.

"Nije, niti se povukao sponzor, niti klubovi mogu da izađu. Oni sada pod pritiskom pričaju, ali tek nas čeka bitka. Neću u detalje, da ne otkrivan poteze, ali nismo odustali", kaže prvi čovek Reala.

Priča se da bi slučaj mogao da završi na sudu i da klubovi Superlige imaju pravo. Prva presuda u Španiji protiv monopola je prema stručnjacima za sportsko pravo otvorila vrata.

UEFA određuje pravila i kažnjava ko ih ne poštuje, ali je i organizator takmičenja. Te dve stvari ne mogu da budu povezane, ovo je autentični monopol koji je srušila Formula 1, odnosno timovi.

Odluka suda u Madridu prošlog četvrtka je prva protiv takvog vođenja takmičenja, ali od toga do Superlige je dug put. U svakom slučaju, Perez insistira da projekat nije mrtav, da će Superlige biti, ali kada?

On nije uveren u projekat UEFA sa 36 klubova po švajcarskom sistemu.

"Do tada će klubovi bankrotirati, ostaće oni sa bogatim vlasnicima kojima nije problem da izgube milijarde", tvrdi prvi čovek Reala.

Uz to, najave Amerikanaca da će prodati Liverpul, odnosno Mančester Junajted pokazuje da oni neće trpeti gubitke. Ali, tu su uvek fondovi sa Istoka...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke