Čeferin udario na Siti: "Znam da smo bili u pravu!"

Autor: Ivan Cvetković
sreda 24.01.2024.
13:30
Izvor: Sportske.net

"Građani" dobili kazne i od UEFA i od Premijer lige, ali to ih nije mnogo poremetilo...

EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES
EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES

Povezane vesti

Predsednik Evropske fudbalske unije UEFA Aleksander Čeferin rekao je da je evropska kuća fudbala bila u pravu kada je kaznila Mančester siti zbog kršenja pravila finansijskog fer-pleja.

U februaru 2020. godine UEFA je kaznila Mančester siti sa 30 miliona evra i dve sezone van evropskih takmičenja zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Međutim, iste godine u julu Sud za spotsku arbitražu je ukinuo tu suspenziju zbog manjka dokaza i zastarelosti slučaja, a Mančester siti je morao da plati 10 miliona evra.

Premijer liga je prošlog februara optužila Siti za 115 navodnih kršenja finansijskih pravila u periodu od 2009. do 2018. godine, tokom kojih je tri puta bio prvak Engleske.

Čeferin je u intervjuu za Dejli telegraf rekao da se neće mešati u taj slučaj, ali da će osuđujuća presuda samo pokazati da je odluka Uefa bila ispravna.

"Znam da smo bili u pravu, da nismo, ne bismo doneli takvu odluku", rekao je predsednik UEFA.

"Kao advokat na suđenjima već 25 godina, znam da ponekad dobijete slučaj za koji ste sigurni da ćete izgubiti. I ponekad, izgubite slučaj kada ste sigurni. Jednostavno morate poštovati u ozbiljnoj demokratiji odluku suda. Ne želim da govorim o slučaju u Engleskoj. Ali verujem da je odluka našeg nezavisnog tela bila ispravna. Nisam ulazio u tu odluku", naveo je Čeferin.

U Engleskoj su za istu stvar optuženi i Everton i Notingem Forest, a u novembru prošle godine Evertonu je oduzeto 10 bodova.

Izvršni direktor Premijer lige Ričard Masters je rekao da je ročište zakazano, ali nije precizirao termin.

Šampion Engleske i Evrope Mančester siti negirao je sve nepravilnosti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke