Čega je Dibala morao da se odrekne kada je odabrao da pređe u Juventus?

Autor: Aleksa Blaćanin
četvrtak 20.12.2018.
23:58
Izvor: Sportske.net

Fantastični Argentinac govorio o tome kako je završio u Juventusu.

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Dvadesetpetogodišnji napadač je jedan od najbiljih igrača na svetu. Pominje se da ga žele giganti poput Reala i Barselone, ali ko ne bi hteo ovakvog majstora u svom timu.

"Nisam verovao da će se sve tako brzo izdešavati. Debitovao sam sa samo 17. godina i već nakon 6 meseci sam imao ponude iz Evrope. Kada su mi rekli da me traži Palermo, ja nisam imao bilo kakvih dilema."

Dibala je prvo igrao za Instituto, a zatim je 2012. godine obukao dres Palerma. Nakon samo 3 godine, cela Evropa je želela ovog fantastičnog napadača, a Juventus je morao da izdvoji ogromnih 40 miliona evra kako bi pobedio konkurenciju.

"Na početku je bilo mnogo teško. Morao sam da naučim jezik, da živim veoma mlad jako daleko od kuće, porodice, prijatelja, ali moj san je bio da igram u Seriji A. Kada sam otišao iz Palerma u Juventus, to je bila drastična promena. Ja sam navikao da doručkujem na plaži, da se sunčam, vreme je potpuno drugačije. Prvim par meseci u Torinu je bilo najteže, teško mi je bilo da se naviknem, nije to bio moj ritam. Mogao sam da trčim oko grada, to u Juventusu nije bilo moguće."

"Palermo mi je mnogo nedostajao, ali sada sam već 4 godine u Juveu i mogu reći da je to moja porodica", rekao je Dibala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefoon
Friday, 21.12.2018
13:12

Bas ti je san bio da igras u Seriji A. Da igras u Liverpulu onda bi ti Premier liga bila san, da igras za Barselonu ili Real onda bi bio njihov navijac od detinjstva.

avatar
Stabber
Friday, 21.12.2018
10:27
avatar
MarioJ
Friday, 21.12.2018
09:57

Dolaskom Ronalda, koji je vanserijski igrač, očigledno je da trpi najtalentovaniji igrač Juventusa a to je Dibala. Ali su za pohvalu igre Rodriga Bentaura koji definitno treba imati prrdnost u odnosu na Čana i Kediru.

avatar
Nemanjici
Friday, 21.12.2018
09:14

Kakvo tesko i veliko odricanje... Ccc

avatar
neme
Friday, 21.12.2018
02:13

od krzljavog klinca do superstara, nije isto u masini i u seriji b ,bice za plazu vremena kad se uzme ls .par puta.