Čekajući Marka Nikolića - Uzbudljiva ljubavno-sportska priča Jokanovog naslednika!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 15.05.2023.
18:24
Izvor: Sportske.net

Ko je Jokanovićev (privremeni) naslednik?

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Preneli smo sinoć, moskovski Dinamo je smenio srpskog stručnjaka Slavišu Jokanovića posle najnovijeg poraza na svom terenu od Ahmata (0:3), a kako prenose ruski mediji, prvi ''pik'' za njegovog naslednika je još jedan bivši trener Partizana Marko Nikolić.

Njega je ruska fudbalska javnost odlično upoznala u protekle dve-tri godine, kada je uspešno vodio ekipu Lokomotive iz Moskve, a najnovija informacija je da se Nikolić u Moskvi očekuje 22. maja na završnim pregovorima oko preuzimanja ekipe Dinama.

''Četrdesettrogodišnji Srbin će tokom posete pregledati i bazu i stadion kluba i sastati se sa čelnicima plavo-belih. Nikolić je glavni favorit za mesto novog trenera Dinama. Ranije je objavljeno da su se strane već u najkraćem roku dogovorile o detaljima ugovora, ali je novinar Ivan Karpov demantovao te informacije. Verovatnoća da Nikolić na kraju sezone predvodi tim Moskve ocenjuje se kao veoma visoka'', prenosi ruski ''Rambler''.

Do kraja sezone su ostala još tri kola, a dok se ne pronađe trajno rešenje, ekipu će voditi mladi ruski trener Pavel Alpatov koji ima zanimljivu radnu biografiju.

On je kao tinejdžer igrao u mlađim kategorijama Dinama, ali nije uspeo da se istakne na prelazu iz juniorske u seniorsku konkurenciju, pa je odlučio da sa 21 godinom završi igračku karijeru.

''Tada je njegova sudbina bila zanimljiva - otišao je da radi kao prodavac u Adidasu, gde je upoznao svoju suprugu. U nekom trenutku ona je prebačena u Krasnojarsk, a Alpatov je krenuo za njom. Do tada je već stigao do pozicije direktora, ali prema pravilima kompanije, supružnicima je bilo zabranjeno da rade u potčinjenosti jedni prema drugima - i Alpatov je napustio posao.

- U tom trenutku sam pozvao Aleksandra Jurjeviča Kuznjecova, direktora Dinamo akademije, i rekao da želim da se vratim fudbalu u bilo kom statusu, rekao je on u jednom intervjuu.

- Bio sam veoma iznenađen što se uopšte setio ko sam. Ali tada nije mogao ništa da mi ponudi: čak ni konkurs za administratora. Vratio sam se u Moskvu i radio u drugoj prodavnici nekoliko meseci.

Tada je Aleksandar Jurjevič bio zadovoljan što je na akademiji otvoreno mesto administratora dečijih timova. 2015. godine, posle novogodišnjih praznika, zaposlio me je da radim na akademiji, imao sam 25 godina'', ispričao je Alpatov.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke