''Čekićari'' će prenoćiti na vrhu Premijer lige!

Autor: Mladen Heleta
petak 01.09.2023.
23:00
Izvor: Sportske.net

Četvrto kolo počelo trijumfom Vest Hema.

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

U prvoj utakmici četvrtog kola engleske Premijer lige, Vest Hem je večeras kao gost savladao ekipu Lutona sa 2:1. Ovo je treća pobeda ''čekićara'' u prva četiri kola, imaju još jedan remi i sa 10 bodova su u ovom trenutku na prvom mestu na tabeli, naravno uz meč više u odnosu na prve pratioce.

Luton je ostao na dnu tabele, bez ijednog boda u tri odigrane utakmice.

Domaći su večeras odolevali do 37. minuta meča, kada je Bouven posle asistencije Pekete savladao golmana Kaminskog.

Ne samo da Luton nije uspeo da se rezultatski vrati u igru, nego do pred sam kraj meča nije imao nijedan šut u okvir gola.

Sve je rešeno na ulasku u 85. minut meča. Gosti su iznudili korner sa desne strane, Vord-Praus ga je odlično izveo, ''pogodio je u trepavicu'' Kurta Zumu koji udarcem glavom šalje loptu u levi ugao gola Lutona.

Izgledalo je da će to biti i konačan rezultat ovog meča, ali u nadoknadi vremena domaći ipak stižu do počasnog gola. I to iz prvog šuta u gol gostiju. Bila je to akcija u onom starom dobrom engleskom stilu - duga lopta u kazneni prostor, Moris je zahvata glavom i ujedno asistira Andresonu koji takođe glavom šalje loptu u mrežu!

Pokušala je ekipa Lutona da u preostalih par minuta izvrši pritisak, iznudili su i jedan korner, ali su Vest Hem odbranio i zasluženo osvojio sva tri boda.

Inače, u nadoknadi vremena priliku da debituje imao je i Kudus koji je ovog leta došao u Vest Hem iz Ajaksa i od njega se u nastavku sezone tek očekuju velike stvari.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke