Cela Španija bruji o rasizmu, fudbaler Valensije utučen

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 06.04.2021.
13:25
Izvor: Sportske.net

Danas se oglasio porukom.

EPA-EFE/ROMAN RIOS
EPA-EFE/ROMAN RIOS

Povezane vesti

Fudbaler Valensije Muktar Dijakabi oglasio se video-porukom dva dana nakon duela protiv Kadiza koji je podigao celu Španiju na noge zbog rasističkih uvreda na račun ovog igrača.

Momak poreklom sa Gvineje optužio je iskusnog defanzivca Kadiza Kalu da ga je u nedelju uveče nazvao "crncem", što ga je izuzetno povredilo.

"Dva dana nakon utakmice potpuno sam smiren i želim da pričam o tome šta se dogodilo u Kadizu. Protivnički fudbaler me je pogrdno nazvao "shit black", što apsolutno nadilazi prag tolerancije. To nisam mogao da dozvolim, svi su videli moju reakciju. To ne sme da se dogodi u normalnim okolnostima, naročito ne u fudbalu, koji je sport međusobnog poštovanja", rekao je Dijakabi. 

Francuski fudbaler je nakon doživljenih pretnji napustio teren sa saigračima, koji su se potom vratili u igru, a on je iz revolta ostao u svlačionici.

Ovaj fudbaler je dodao da je danas potpuno smiren, ali ujedno i povređen nakon nemile scene koju je prošao.

Istim povodom danas je reagovao i Kala, koji je negirao da se gorenavedenim rečima obratio fudbaleru Valensije pozivajući da se poštuje pretpostavka nevinosti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke