"Kralj" na kolenima, Tuhel održao čas fudbala Zidanu i zakazao spektakl sa Pepom!

Autor: Milovan Longinov
sreda 05.05.2021.
22:53
Izvor: Sportske.net

Kakva partija!

EPA-EFE/Neil Hall
EPA-EFE/Neil Hall

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija plasirali su se u finale Lige šampiona pošto su u revanšu polufinala pobedili Real Madrid rezultatom 2:0 (1:0).

Čelsi je potpuno zasluženo došao do pobede golovima Tima Vernera u 28. i Mejsona Maunta u 85. minutu.

Zinedin Zidan je izveo najjači mogući sastav, kapiten Serhio Ramos se vratio posle pauze, ali je Zidan iznenadio u prvom poluvremenu postavkom 3-5-2, pošto su Militao i Naćo bili štoper, a Mendi i Vinisijus dejstvovali po bokovima.

S druge strane, Tomas Tuhel je napravio jednu značajnu promenu u odnosu na prvi meč, pošto je Haverc zamenio Pulišića i to je urodilo plodom.

Real Madrid je preuzeo inicijativu od samog početka, držao je loptu u svojim nogama, ali je Čelsi odlično stajao i ostavljao minimalan prostor za Azara i Benzemu, kao i ostale u završnici napada.

Real je u prvom poluvremenu imao tri udaraca u okvir gola, ali sva tri sa distance, i to preko Krosa, Modrića i Karima Benzeme, koji je bukvalno u tom 26. minutu prvi put dotakao loptu. 

Čelsi je imao jedan pokušaj preko Ridigera sa distance, Kurtoa je odlično intervenisao, ali Belgijanac ništa nije mogao u 28. minutu. Kante je odlično u prijemu otvorio sebi prostor, odigrao dupli sa Vernerom, proigrao Haverca, koji gađa prečku, ali se lopta odbila do Nemca koji glavom lako spušta u mrežu za 1:0.

Real je nastavio da dominira u igri, a u 35. minutu Benzema je imao najbolju priliku, ali je njegov udarac glavom maestralno zaustavio ponovo sjajni Mendi. 

U finišu prvog poluvremena, Čelsi je mogao da ima otvoren prolaz ka golu, Haverc nije video dvojicu igrača na levoj strani, i umesto toga otišao je previše udesno, pa je iznudio samo korner.

Ako je start prvog pripao Realu, onda je drugog dela igre  bio u potpunosti na strani Čelsija. Do 53. minuta, Čelsi je imao tri odlične šanse, Haverc je pogodio prečku glavom, potom je Tijago Silva šutirao preko gola, da bi potom najbolju imao Maunt, izašao je sam na  Kurtou, ali je bio neprecizan.

Kada  je na isteku  čsa igre Haverc propustio najbolju šansu, pošto je maestralni Kurtoa odbranio u situaciji jedan na jedan, Zinedin Zidan je morao da reaguje izmenama. Ušli su Valverde i Asensio umesto Vinisijusa i Mendija i Real je krenuo u ofanzivu.

Čelsi je odmah potom imao i petu veliku priliku u nastavku, verovatno najbolju, Kante je izbio sam na Kurtou, a Valverde  u poslednjem trenutku sprečio siguran gol. 

Domaći ni tu nisu stali, u 73. minutu  Tijago Silva je tukao glavom posle kornera, lopta je završila pored stative.

Zidan nije imao izbora, bez ijedne  stvorene šanse u natavku, u poslednjih 15 minuta uveo je i Rodriga umesto Kasemira.

Čelsi je vrebao iz kontri, Real kružio na 30, 40 metara od gola, ali nikako nije uspevao da dođe do opasne zone, a kamoli do ozbiljnijeg udarca ka golu Mendija.

Potpuno zasluženo, u 85. minutu, Čelsi je iskoristio svoju osmu šansu u drugom poluvremenu. Kante je ponovo odradio 80%, oduzeo je loptu na 30 metara proigrao Pulišića, koji je odugovlaio, a onda pronašao Maunta  u petercu za ogromnih 2:0.

Real se posle drugog gola predao, Zidan je uveo Marijana umesto nevidljivog Azara, promene nije bilo, Čelsi je zasluženo u finalu.

U finalu 29. maja u Istanbulu gledaćemo spektakl u režiji Tomasa Tuhela i Pepa Gvardiole i jedva čekamo!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Badr®Hari
Wednesday, 05.05.2021
23:14

Daniele Orsato potpuno podbacio i glavni je krivac za ispadanje Reala. Kako ih je Chelsea odučio od fudbala bio bi to težak zadatak i za Čakira. Ovako ništa od još jedne pokradene titule za kraljevski klub, a ni Alžirac pojmaš se neće ponovo zvati magic ZiZu. 😂😂😂