Kepa ušao u 119. minutu i postao heroj Čelsija - Superkup Evrope ide u London!

Autor: Milovan Longinov
sreda 11.08.2021.
23:50
Izvor: Sportske.net

EPA-EFE/Juan Carlos Cardenas
EPA-EFE/Juan Carlos Cardenas

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija osvojili su Superkup Evrope pošto su večeras u Belfastu pobedili Viljareal rezultatom 6:5 (1:1) nakon boljeg izvođenja penala.

Posle 90 i 120 minuta igre rezultat je bio 1:1, golovima Hakima Ziješa i Đerara Morena, pa su odlučivali penali. U penal seriji, heroj je bio rezervni golman Čelsija Kepa, koga je Tuhel osetio i uveo u 119. minutu, a Španac je skinuo dva penala za trofej.

Čelsi je bio bolji u prvih 20 minuta, imali su jednu dobru akciju preko Ziješa koji je pronašao Vernera čiji udarac brani Asenho, a nedugo zatim je i Kante oprobao svoj udarac, ali je lopta prošla pored gola. 

U 27. minutu, Čelsi je zasluženo poveo, Alonso je poslao loptu na levu stranu, tamo je bio Kai Haverc koji je poslao upotrebljivu loptu u kazneni prostor gde je bio Hakim Ziješ, traljavo je zahvatio loptu, ali dovoljno dobro da prevari golmana Viljareala za 1:0.

Viljareal umalo nije odgovorio, Fojt je fantastično poslao loptu u sredinu, Dia je imao veliku šansu, ali je Mendi odbranio ovu situaciju jedan na jedan u 33. minutu. 

Viljareal je imao još jednu šansu, i to kolosalnu, nakon centaršuta sa desne strane, Moreno je zahvatio loptu i šutirao iz sve snage,pogodio je samo prečku.

Ono što treba dodati jeste i povreda Hakima Ziješa u smiraj prvog poluvremena, morao je da napusti teren i umesto njega je ušao Kristijan Pulišić, kao i divljački start Rudigera nakon kog je dobio samo žuti karton. 

U nastavku Viljareal je bio znatno bolji i konkretniji, dok se Čelsi nepotrebno povukao na svoju polovinu. Viljareal je pripretio u 52. posle greške Ridigera, Đerar Moreno je izbio sam pred gol, stativa je sačuvala Mendija. I 10 minuta kasnije oprobao se  rezervista Estupinjan, ali u 73. minutu nije bilo šanse za Mendija. Ridiger je opet pogrešio, Đerar Moreno je odigrao sjajan dupli pas sa Dijom i poslao loptu pod prečku za zasluženih 1:1.

Tomas Tuhel je neposredno pre primljenog gola napravio trostruku izmenu, ušli su Žoržinjo, Maunt i Kristensen, ubrzo posle pogotka i Aspilikueta, i Čelsi je krenuo u ofanzivu. 

Ipak, promene rezultata nije bilo ni posle 90, a ni posle 120 minuta igre, jer je Čelsi u produžecima imao još dve dobre prilike, ali je Asenho bio odličan, pa su odlučivali penali. Zanimljivo da je Tuhel u poslednjim trenucima odlučio da zbog penal serije uvede Kepu umesto Mendija, a svi se vrlo dobro sećamo kako je Bask pre dve godine odbio poziv Mauricija Sarija da u penal seriji ustupi mesto Viliju Kabaljeru. 

Penal serija: 

1. Havercov udarac čita Asenho, Đerar Moreno pogađa od stative

2. Aspilikueta gađa uz samu stativu, Kepa brani udarac Mandija

3. Markos Alonso siguran, baš kao i Estupinjan

4. Maunt pogađa, Gomez takođe za novo izjednačenje

5. Žoržinjo presiguran, ali pogađa i Raba za 4:4

6. Pulišić precizan, precizan je i Fojt

7. Ridiger pogađa za Čelsi, Kepa čita i Albiola za pobedu "plavaca"!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke