Čelsi "radi" kad nema Lukakua, četvrtfinale iza ćoška!

Autor: Milovan Longinov
utorak 22.02.2022.
22:51
Izvor: Sportske.net

Čelsi ima veliku prednost pred revanš.

EPA-EFE/Andy Rain
EPA-EFE/Andy Rain

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija pobedili su ekipu Lila rezultatom 2:0 u prvom meču osmine finala Lige šampiona. 

Strelci za Čelsi bili su Kai Haverc i Kristijan Pulišić, pa je tako aktuelni šampion Evrope na korak od plasmana u narednu rundu.

Tomas Tuhel je odlučio da ostavi Romelua Lukakua na klupi, a napad su predvodili Pulišić, Ziješ i Haverc i to se ispostavilo kao dobar potez.

Haverc je igrao kao najistureniji, i u prvih nekoliko minuta imao je tri šanse i treću je iskoristio. Najpre je sa peterca iz prve šutirao preko gola, a potom je njegov udarac iskosa sa desne strane zaustavio golman Lila. Nakon kornera Hakima Ziješa, Haverc je bio najviši u skoku i pogodio je glavom za 1:0.

Lil je bio takođe veoma opasan, imao je nekoliko opasnih napada, a posebno je raspoložen bio Renato Sančez. Ipak, Lil nije imao konkretnijih udaraca ka golu Mendija, ali je odbrana Čelsija svakako delovala ranjivo.

Početkom drugog poluvremena Tuhel je bio u novom problemu, Mateo Kovačić je morao da napusti teren zbog povrede, a u igru je ušao Ruben Loftus-Čik. Ubrzo je takođe zbog povrede morao i Ziješ, a umesto njega ušao je Saul Nigez. 

U 63. minutu Čelsi je izveo maestralnu kontru, Kante je povukao loptu, preorao tridesetak metara, a potom u pravom trenutku proigrao Pulišića koji je samo bocnuo preko golmana za 2:0.

Taj pogodak potpuno je dotukao goste, a Tuhel je u finišu odlučio da uvede i Sara umesto Alonsa kako bi zatvorio sve prilaze ka golu. 

Čelsi je posle drugog pogotka u potpunosti umrtvio igru, Lil nije imao snage ni kvaliteta da ozbiljnije ugrozi Mendija, pa tako šampion Evrope ima ogromnu prednost pred revanš 16. marta u Francuskoj. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke