Čelsi briljirao, pa se srušio! Modrićev čarobni štapić i opet taj Benzema!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 12.04.2022.
23:32
Izvor: Sportske.net

Produžeci odlučili pobednika.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Ekipu Real Madrida gledaćemo u polufinalu Lige šampiona pošto je tim Karla Anćelotija večeras posle produžetaka savladao Čelsi ukupnim rezultatom 5:4. U Londonu je bilo 3:1 za Real, danas 1:3 za Čelsi, a Karim Benzema je potvrdio svoju sjajnu formu golom u produžetku za pobedu.

Očekivali smo da će Real Madrid na iskustvo uspeti da se odbrani na ovom meču jer se radi o sastavu koji je najstariji ikada u Ligi šampiona (prosek 29 godina i 293 dana), ali nije išlo sve kao po loju za izabranike Karla Anćelotija. 

Nije ni istorija bila na strani Čelsija, nikada jedan engleski tim nije dobio Real na Bernabeu sa dva gola razlike, a to je tim Tomasa Tuhela morao da uradi.

Real je imao šansu nakon slobodnog udarca, Benzema je šutirao preko gola, a onda pravo niotkuda gol za Čelsi! 

Odlična akcija gostiju na sredini, Vernera je lopta pogodila u koleno, došla do Maunta koji nastavlja svoju sjajnu seriju ove nedelje, pogodio je za 0:1. 

Statistički gledano, Real nije postojao prvo poluvreme kada se radi o napadu, Čelsi je sve to rutinski neutralisao, a imali su šanse na drugoj strani i da dupliraju prednost. Domaći su ostali bez šuta u okvir gola u prvih 45 minuta. 

Real je početkom drugog poluvremena ponovo kapitulirao. 

Korner je dosuđen za Čelsi (moramo napomenuti da je sudija tom prilikom pogrešio), a Maunt ga je izveo, lopta je imala izlaznu putanju,Rudigera je pogodila u glavu i završila u mreži za izjednačenje u ukupnom rezultatu na 3:3!

U 64. minutu mreža Reala se ponovo tresla, Markos Alonso je prevario svog čuvara, potom šutirao i pogodio gol koji se na žalost ekipe iz Londona nije važio, VAR je intervenisao i pokazao da je Alonso igrao rukom!

Džejms je igrao fantastično u odbrani, uspeo je da sačuva Benzemu, ali je Francuz uspeo konačno da pripreti u 66. minutu. 

Mendi je poslao centaršut Benzemi koji je bio na drugoj stativi, šutirao je glavom, ali je lopta pogodila samo prečku! Nešto kasnije je Anćeloti odlučio da zameni Krosa, Nemac je bio očigledno ljut.

Kada su mnogi pomislili da se Real budi, stigla je kazna, novi gol za Čelsi. 

Igrao se 75. minutu kada je Čelsi ponovo sjajno izigrao Real na sredini terena, lopta je došla do Vernera, koji je prevario svog čuvara, potom i drugog, iz uz dosta sreće poslao loptu u mrežu za ogromnih 0:3, odnosno 3:4 u ukupnom rezultatu!

Verujemo da se svet srušio svakom navijaču Čelsija u 80. minutu. Ne možete očekivati od Kantea da pogreši na sredini terena, ali je upravo on izgubio loptu, ona je nakon dva dodavanja stigla do Modrića koji šalje pas koji vas tera da zavolite fudbal - 90% gola, ostalih 10% je bilo na Rodrigu koji nije smeo da promaši - 1:3!

Uspeo je da odvede utakmicu u produžetke, a Čelsi je bio bolji do kraja regularnog dela, Pulišić je propustio dobru šansu koja je otišla u nepovrat. 

Real je stigao u 96. minutu do prednosti. Neshvatljivo je koliko je prostirao Vinisius imao po levoj strani, dobio je loptu, poslao je ka Benzemi koji je zahvaljujući klizanju Rudigera imao prostora koliko mu je potrebno da pogodi!

Očekivali smo nešto više od Čelsija do kraja susreta, ali je bilo sve jasnije da je Real taj koji je bolje fizički pripremljen. 

Čelsi je mogao do izjednačenja, Haverc je tragičar duela, bio je sam kao duh, ali je loptu glavom poslao pored gola u 117. minutu. 

Uglavnom, Real je u polufinalu, sačekaće pobednika dvomeča Mančester siti - Atletiko Madrid. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke