Kejn u 96. minutu utišao "Stamford bridž" - 2:2 u derbiju Londona!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 14.08.2022.
19:28
Izvor: Sportske.net

Fantastična utakmica.

Premier league Twitter
Premier league Twitter

Povezane vesti

Derbi Londona i celog drugog kola Premijer lige bio je sjajan za ljubitelje fudbala i loš po zdravlje za navijače Čelsija. 

Čelsi i Totenhem remizirali su rezultatom 2:2, a bod gostima doneo je Hari Kejn u šestom minutu sudijske nadoknade vremena.

Pre toga je Čelsi dva puta vodio preko Kulibalija u 19. i Džejmsa u 77. minutu. Između ta dva gola je strelac za Totenhem bio Hejberg u 68. minutu.

Meč je bio neizvestan i napet, uz dosta taktičkih prilagođavanja Tomasa Tuhela i Antonija Koneta, a na kraju je dobio i primese pravog trilera. Srećniji i zadovoljniji svakako će posle svega biti italijanski stručnjak.

Prvo poluvreme proteklo je u znaku domaćeg tima.

Čelsi je kontrolisao posed, nedostajao je završni pas za neke izglednije šanse, ali je bio bolji baš za taj jedan gol.  

Razliku su u korist „plavaca“ u tom delu napravile su novajlije. Igrao se 19. minut kada je Kukurelja izveo korner sa leve strane, igrači Totenhema su zaboravili na korpulentnog senegalskog štopera Kulibalija, koji je u maniru rasnih golgetera uhvatio volej i sa 13-14 metara, efektno zakucao loptu u mrežu Uga Ljorisa.

Antonio Konte je na pauzi trgao svoj tim, pa je bilo dosta zanimljivije pred oba gola. Igrao se atomski fudbal, bilo je dosta prilika, a sve je kulminiralo u samom finišu.

Gosti su u 48. minutu stvorili prvu ozbiljnu šansu na utakmici. Kejn je proigrao Sona, a golman Mendi je dobro reagovao, ušao u šut Korejcu i sprečio pogodak.

U 54. minutu je malo nedostajalo da Maunt duplira vođstvo Čelsija. Englez je centrirao, lopta je dobila čudnu putanju i zamalo iznenadila Ljorisa, koji je nekako uspeo da je izbaci u korner.

Rahim Sterling se u 61. minutu našao u izglednoj situaciji. Tukao je iz kaznenog prostora i poslao loptu preko gola.

Totenhem je samo minut kasnije mogao do izjednačenja. Kejn je primio loptu u šesnaestercu, šutirao je oštro, ali tik pored stative. 

Nastavili su gosti da pritiskaju i igraju dobar fudbal i za to su nagrađeni u 68. minutu. Žoržinjo se poigravao ispred svog šesnaesterca, Son mu je oduzeo loptu i proigrao Dejvisa, ovaj je odložio sa Hejberga, a onda je usledio je hiruški precizan udaraca Danca sa 18 metara, za 1:1. Mendi je bio nemoćan. Posle ovog gola umalo je došlo do fizičkog sukoba između Kontea i Tuhela.

Čelsi nije klonuo nakon primljenog gola. Resetovao se Tuhelov tim, ubacio ponovo u veću brzinu i došao do 2:1 u 77. minutu. Kulibali je sjajnim pasom sa leve strane za Sterlinga u sredinu, razbio defanzivnu liniju Totenhema, Rahim je odmah prosledio na desnu stranu, gde je u punom trku dolazio Džejms, kome nije bilo teško da sa desetak metara pogodi željeno mesto i donese novu radost svojim navijačima.

Mogao je Haverc da reši sve dileme u 86. minutu, bio je u odličnoj poziciji, no šut nije bio dobar. 

Na kraju je Totenhem krenuo na sve ili ništa. Pokušavali su Rišarlison, Perišić, Bisuma i Dajer, koji je u 95. minutu imao veliku šansu posle kornera svog tima, ali bez uspeha. Čelsi se odbranio i ostao je još samo jedan korner.

A taj zadnji korner bio je fatalan za domaće, jer se ukazao Hari Kejn i dao gol za 2:2. Centrirao je Perišić, loše je bila postavljena odbrana Čelsija, pa je Kejn  glavom sa četiri metra matirao Mendija.

Obe ekipe imaju po četiri boda na svom kontu.


 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RockyBalboa3515
Monday, 15.08.2022
12:02

Gde je komentar autora teksta na sudjenje? Tekstovi su cesto kopirani, bez licnog misljenja i bez objektivnih pogleda na kriticne situacije.