Čelsi rutinski sa Bormutom - Džejms se opet povredio!

Autor: Mladen Heleta
utorak 27.12.2022.
20:26
Izvor: Sportske.net

"Plavci" krenuli ka vrhu.

EPA-EFE/Vince Mignott
EPA-EFE/Vince Mignott

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija pobedili su Bormut na svom terenu sa 2:0, u 17. kolu engleske Premijer lige.

Strelci su bili Kai Haverc u 16. i Mejson Maunt u 24. minutu.

"Plavci" su se na najbolji mogući način predstavili navijačima nakon pauze zbog Mundijala i veoma dobrom partijom krenuli ka vrhu tabele. Prekinuli su niz od pet mečeva bez trijumfa u ligi. Sada su osmi sa 24 boda. Bormut se trenutno nalazi na 14. poziciji sa 16 osvojenih bodova.

Domaćin je od samog starta krenuo silovito, uspostavio je totalnu dominaciju na terenu, a odbrana Bormuta je "pukla" već u 16. minutu. Bila je to divna timska akcija koja je počela iz zadnje linije. Potom je Žoržinjo proigrao Maunta, ovaj je dao "for" Sterlingu, koji je sa desne strane u punom trku uleteo u šesnaesterac, poslao idealan pas u peterac, a tamo je Haverc sjajno reagovao i klizećim startom smestio loptu u mrežu, za 1:0.

Bormut je oboren na pleća osam minuta kasnije. Maunt je kombinovao sa Zakarijom, loptu je posle Švajcarca uzeo Haverc i iz kaznenog prostora je vratio na 18 metara od gola za Maunta. Usledio je prefinjen udarac i pogodak za 2:0.

Početkom drugog poluvremena se povredio tek oporavljeni Ris Džejms, napustio je igru i to je jako zabrinulo navijače Čelsija, pošto se pouzdani desni bek tek vratio na teren nakon pauze zbog koje je propustio i Mundijal u Kataru.

U nastavku meča apsolutna kontrola Čelsija. Gosti nisu imali snage, a ni znanja da ozbiljnije ugroze gol Kepe. Jedinu priliku vrednu pomena imali su u poslednjim sekundama susreta posle prekida, kada lopta nije htela u gol posle pokušaja glavom Solankea.

Sa druge strane su pretili Maunt, Zakarija i Kulibali. Mogli su izabranici Grejema Potera ubedljivije da slave, ali se rezultat iz prvog dela nije menjao.

Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke