Everton u 89. šokirao Čelsi, remi u Londonu!

Autor: Mladen Heleta
subota 18.03.2023.
20:25
Izvor: Sportske.net

"Plavcima" nikako ne ide u domaćem šampionatu.

EPA-EFE/Daniel Hambury
EPA-EFE/Daniel Hambury

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija i Evertona remizirali su rezultatom 2:2, u utakmici 28. kola Premijer lige.

Gosti su bod odneli golom Simsa u 89. minutu.

Čelsi je tek deseti na tabeli sa 38 bodova i ima čak 11 manje od Totenhema, koji drži željeno četvrto mesto. Sve su dalji "plavci" od Lige šampiona i izgleda da će morati da je osvoje kako bi je igrali i sledeće sezone. Everton je osvojio važan bod u borbi za opstanak i sada je sa 26 bodova na 15. poziciji.

Čelsi se u prvom poluvremenu mučio, kao i u većini mečeva ove sezone, nije mogao da dođe do pravih rešenja u fazi napada i nije bio opasan po gol.

Ipak, u nastavku se sve promenilo. Jurnuli su "plavci" od prvog minuta, Haverc je propustio veliku priliku, a bedem Evertona je popustio u 52. minutu.

Enco Fernandez je sa sredine terena poslao savršen pas za Čilvela, koji je utrčavao po levoj strani, usledio je centaršut u peterac, intervencija Kina, ali samo do Žoaa Feliksa, koji je primio loptu, namestio se na levu nogu i sa 15 metara pogodio metu, uz pomoć stative, za 1:0.

Nastavio je Čelsi sa napadima, ali je u 69. minutu šokiran i primio je gol. Everton je izborio korner sa desne strane, centrirao je Meknil, Tarkovski nadskočio rivale i glavom poslao na dva metra od gola, gde se Dukure izvio ispred Kovačića i prevario Kepu, za 1:1.

Sedam minuta je Everton držao 1:1. Godfri je u svom kaznenom prostoru srušio Džejmsa, sudija Ingland je pokazao na belu tačku, a precizan sa 11 metara za 2:1 bio je Kai Haverc.

Čelsi ni ovo nije uspeo da sačuva, već je ponovo ispoljio sve svoje slabosti sa kojima se suočava ove sezone. Igrao se 89. minut, kada je rezervista Sims iskoristio pas Dukurea, prošao prelako pored Kulibalija i lepim udarcem savladao Kepu, za konačnih 2:2.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke