Čelsi poklonio bod Arsenalu, neverovatna greška Roberta Sančeza!

Autor: Darko Mitrović
subota 21.10.2023.
20:26
Izvor: Sportske.net

''Plavci'' će imati za čim da žale posle večerašnjeg derbija.

EPA-EFE/DANIEL HAMBURY
EPA-EFE/DANIEL HAMBURY

Povezane vesti

Još jedan derbi devetog kola engleske Premijer lige odigran je večeras na ''Stamford bridžu'', gde je Čelsi dočekao ekipu Arsenala.

Vodili su domaći sa 2:0, delovalo je da će Arsenal doživeti prvi poraz ove sezone, ali na kraju 2:2, bod kojim ''tobdžije'' mogu da bude mnogo zadovoljnije.

Arsenal se ovim bodom pridružio Mančester sitiju na deobi prvog mesta sa 21 bodom, a Čelsi je deveti sa 12 bodova.

Počelo je dinamično na obe strane, nametnut je jak tempo, a onda sporna situacija u 11. minutu meča. Domaći su tražili jedanaesterac zbog igranja rukom Salibe. 

Sve se dogodilo posle centaršuta sa desne strane, Mudrik je zahvatio loptu glavom, posle čega lopta pogađa Salibu u ruku. Sudija Kavano najpre nije reagovao, ali je posle reakcije iz VAR sobe pogledao snimak i uverio se da ima elemenata za jedanaesterac.

Izveo ga je 21-godišnji Kol Palmer, precizno, po zemlji, poslao je loptu u donji desni ugao gola golmana Davida Raje koji se bacio u suprotni ugao.

Čelsi je veoma blizu drugog gola na ulasku u 30. minut meča. Galager je obavio veliki deo posla u toj akciji, prošao je pored trojice protivničkih igrača na sredini terena i poslao loptu za Palmera koji šutira sa ivice kaznenog prostora, iskosa sa leve strane, gađao je suprotni ugao, ali je lopta završila tik pored stative.

Arsenal je imao loptu duže u posedu, ali je bio potpuno bezopasan pred Čelsijevim golom, nije imao nijedan šut u okvir gola tokom prvog poluvremena. Čelsi je bio znatno konkretniji. Pred kraj poluvremena je i Gusto opasno pripretio golu Arsenala, šutirao je sa oko 17 metara metara, ali zamalo preko gola.

Minut kasnije je i Sterling imao odličan prodor sa desne strane, na kraju je pao u kaznenom prostoru gostiju, ali po proceni sudije nije bilo elemenata za novi penal.

Tek što je počelo drugo poluvreme, Čelsi je duplirao svoju prednost. Gosti su izgubili loptu na svojoj polovini, posle čega je usledila brza akcija ''plavaca'' po levoj strani. Mudrik je na kraju verovatno imao ideju da uputi centrašut u kazneni prostor, ali je tako zahvatio loptu da je ona lobovala golmana Raju i završila u mreži - prelep gol za 2:0!

U narednih pola sata izgledalo je da će Čelsi uspeti da zadrži vođstvo, vreme je radilo za domaće, a onda, 77. minut i neverovatna greška golmana ''plavaca'' Robrerta Sančeza koji je bukvalno poklonio loptu Deklanu Rajsu koji taj poklon koristi na najbolji mogući način. Odmah je šutirao sa blizu trideset metara od gola i pogodio nebranjenu mrežu, s obzirom da je Sančez, osim što je imao pogrešno dodavanje, ujedno i previše izašao ispred svog gola, pa nije uspeo da zaustavi Rajsov udarac - 2:1.

Ovako primljeni gol je uzdrmao ekipu Čelsija i vratio nadu ''tobdžijama'' da mogu da izbegnu poraz, a novi šok za domaće navijače usldio je samo sedam minuta kasnije kada je Saka sa desne strane ubacio loptu u peterac domaćih, a Trosard iz neposredne blizine pogodio Sančezovu mrežu - 2:2!

Do kraja je Čelsi imao mpriliku preko Džeksona, ali je golman Raja zaustavio njegov šut iskosa sa desne strane.

Standings provided by Sofascore

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke