Čelsi bolji bez Potera, VAR spasio "čudni" Liverpul!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 04.04.2023.
22:54
Izvor: Sportske.net

Podela bodova na "Stamford bridžu".

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija i Liverpula remizirali su bez golova, 0:0. u zaostalom derbi meču osmog kola engleske Premijer lige na stadionu "Stamford bridž".

"Plavci" je na ovoj utakmici predvodio Španac Bruno Saitor koji je nakon otkaza Grejemu Poteru vršilac dužnosti menadžera u klubu iz Londona.

Sa druge strane menadžer Liverpula Jirgen Klop izveo je večeras potpuno atipičan sastav za Liverpul. U startnih 11 nisu se našli ni Virdžil van Dajk, ni Mohamed Salah, a ni standardnih bekova Endija Robertsona i Trenta Aleksandera-Arnolda.

Bio je domaćin večeras bolji rival i propustio niz dobrih prilika da stigne do pobede, a dva puta su ga je u tome osujetio i VAR.

Prvu veliku šansu Čelsi je propustio već u četvrtom minutu. Cimikas je izgubio loptu, ona je došla do Haverca, a nemački napadač sjajno uposlio Žoaa Feliksa koji je sjajno "izlomio" Matipa, ipak uspeo je da se vrati defanzivac "crvenih" i izblokira pokušaj Portugalca.

Samo minut kasnije još jedna sjajna prilika za domaće. Kovačić je zaobiša Alisona na petercu, šutirao na praznu mrežu, ali se isprečio Konate i klizećim startom izbacio loptu sa gol linije.

Mogao je Haverc do gola u 12. minutu nakon sjajne akcije domaćih. Kulibali je dubinskom loptom uposlio Čilvela na levoj strani, usledio je centaršut u peterac, tamo je bio napadač "palavaca", ali mu je u udarac ušao sjajni Alison i sačuvao svoju mrežu.

Uspeo je Čelsi da stigne do pogotka u 24. minutu kada je Ris Džejms ubacio loptu u mrežu "crvenih", ali je VAR poništio njegov gol zbog malog ofsajda.

Gosti su najbliži golu bili u završnici prvog dela. Prvo je Gomez dobro šutirao sa distance, a Kepa sjajnom paradom poslao loptu u korener. Nakon udarca iz ugla pokušao je Fabinjo, a Fofana postavio glavu i sprečio vođstvo Liverpula.

Čelsi je silovito krenuo u drugom delu. Nakon samo dva minuta igre Kovačić je imao zicer nakon sjajnog pasa Kantea, ali je Hrvat šutirao veoma neprecizno iz povoljne pozicije.

Tri minuta kasnije opet je Kante bio, u "atipčnoj" za njega, ulozi asistenta "spojio je" Haverca sa golom, ali je Alison još jednom sjajno reagovao, odbranio udarac napadača domaćih, a lopta posle njegove intervencije pogodila Haverca u ruku i ušla u mrežu, što se jasno videlo u VAR sobi, te je gol poništen.

U nastavku drugog dela Klop je u igru ubacio Salaha i Robertsona, Liverpul uspeo da "umrtvi" utakmicu i dođe do boda.

Nakon ovog remija Liverpul je osmi sa 43 boda, dok je Čelsi tek na 11. poziciji i ima četiri poena manje.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke